HSP na parlamentarne izbore ide sa sloganom ‘Više Hrvatske – manje Europe’

Hrvatska stanka prava (HSP) održala je 28.veljače 2015. Programsku konvenciju na kojoj je sudjelovalo 400 izaslanika, te je istovremeno obilježila i 25 godina rada Hrvatske stranke prava od Obnoviteljskog sabora HSP 25.02.1990. i 119. Obljetnicu smrti utemeljitelja HSP-a i Oca Domovine dr Ante Starčevića. Položili su vijence i zapalili svijeće na posljednjem počivalištu Oca Domovine u Šestinama.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb predstavio je uvodni dio programa Hrvatske stranke prava za parlamentarne izbore, u kojem je najveći naglasak na rješavanju stanja u gospodarstvu, kao i značaj i položaju Hrvata u BiH i odnosa sa Srbijom.

Rekao je kako nacionalni interesi i nacionalna sigurnost trebaju biti na najvišoj razini, i iznio da u zakonodavstvo Hrvatske treba uvezi smrtnu kaznu za čin veleizdaje. Za stanje u Hrvatskoj krive su sve bivše vlade koje se “udvornički dodvoravaju Europi zbog svojih interesa”.

Predložio je sa na slijedećim parlamentarnim izborima službeni slogan HSP-a bude “Više Hrvatske – manje Europe“.

Inače, gospodarski program HSP-a predstavio je dr.sc. Tihomir Janjiček, video konferencijom iz Kanade. Dio programa vezan za branitelje pripremio je i obrazložio Mirko Čondić, a prostorno uređenje i zaštitu okoliša predstavio je ing. Max Udov. O problemima i rješenjima za znanost i obrazovanje izlagao je dr.sc. Željko Širanović, a probleme koji postoje i rješenja koja nudi HSP za selo i poljoprivredu predstavio je Tihomir Grdinić. Nakon predstavljanja osnovnih smjernica Programa s kojim HSP ide na parlamentarne izbore isti je jednoglasno usvojen.

Na konvenciji su bili i gosti iz drugih stranaka: Dragan Vulin, Josip Salapić, Mato Knezović, Branko Borković, Željko Cvrtila i Marko Lukić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah