HSP: Što Srpsko narodno vijeće slavi u Srbu?

HSP je uputio otvoreno pismo Srpskom narodnom vijeću s pitanjem što oni slave u Srbu. Pismo su uputili kako bi upozorili da se prikriveno i protuzakonito slave neke nečasne obljetnice iz 1941. i 1990. godine. Donosimo ga u cijelosti:

“Već 25 godina se u Srbu od neovisnosti Hrvatske okupljaju pripadnici srpskog naroda i tzv. antifašisti. Prvo okupljanje dogodilo se 25.07.1990. formiranjem tzv. Srpskog sabora koji je na taj dan donio deklaraciju o suverenosti i autonomiji Srpskog naroda. Tom deklaracijom srpski će sabor sa sjedištem u Srbu i SNV biti određeni kao organi političkih predstavnika Srba u Hrvatskoj.

Tom četničkom mitingu nazočili su Šešelj, Rašković, Babić, Opačić, Tanjga i ostali prvaci četničkog pokreta u Hrvatskoj. Na istom su proglasili ništavnim sve ustavne promjene i odluke Hrvatskog sabora – time pobunjeni Srbi u Hrvatskoj ne priznaju zastavu ,grb i državnost kao i pravo hrvatskom narodu na vlastitu državu. Za njih je hrvatsko službeno znakovlje i hrvatska država ustaško znakovlje i ustaška država.

Datum 25. 07. 1990. nije izabran slučajno jer je krajem srpnja 1941.g. započeo prvi četnički ustanak u Srbu koji je za posljedicu imao genocid nad nesrpskih stanovništvom. Zato Srpsko narodno vijeće slavi 25. i 27.07. svake godine.
Kako je moguće da četnikovanje nije spriječeno od hrvatskih državnih institucija, već ima političke pokrovitelje u neovisnoj državi Hrvatskoj?

Hrvatska stranka prava zatražila je ne jednom od MUP-a Hrvatske da se četnikovanje u Srbu zabrani. Na upućeni zahtjev ministar Ostojić je odgovorio: ….“da nisu ispunjeni uvjeti za donošenje rješenja o zabrani. ….“ čime se daje podrška Srpskom narodnom vijeću za četnikovanje u Srbu.
Hrvatska stranka prava otvoreno postavlja pitanje Miloradu Pupovcu, SNV-u i ministru Ostojiću?

ŠTO SE SLAVI U SRBU?

Nažalost, Srb je simbol stradanja hrvatskog naroda i u Drugom svjetskom ratu i u Domovinskom ratu. Slavljenje u Srbu namjerna je provokacija hrvatskom narodu stoga ni Vi ni Srpsko narodno vijeće ne provodite politiku suživota i pomirenja nakon svih patnji na ovom prostoru, već namjerno iskrivljujete povjesne činjenice i nastavljate politikom zacrtanom u Memorandumu SANU.

I na kraju, „lički“ višeboj koji organizirate 25.07.2015. ne može biti lički višeboj jer je Lika hrvatska, a u tom višeboju ne sudjeluju Hrvati. Bilo bi primjerenije da se zove srpski višeboj. Ova politika licemjerja koju provodite u Hrvatskoj ne donosi dobra Srpskom narodu, jer ponovo stremi novoj balvan revoluciji.

Vaša politika nije politika suživota, niti politika brige za egzistenciju hrvatskih državljana srpske nacionalnosti već politika etno-biznisa i provođenje velikosrpskog programa, od kojeg pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj neće biti bolje.

U Zagrebu, 24.07.2015.

HRVATSKA STRANKA PRAVA
Daniel Srb, predsjednik”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah