HSS: Vlada stvara maglu – kad se magla raziđe bit ćemo na dnu provalije

“Manja je šteta što je Vlada nesposobna pokrenuti bilo koji projekt, znatno je veća što svojom nesposobnošću rade dugoročnu štetu”, istaknuli su iz HSS-a u svom posjetu Ličko-senjskom HSS-u.

„Tragikomično je kad potpredsjednik Vlade Grčić uvijek iznova najavljuje da će biti bolje na godinu, a tragično je kad ne zna iskoristiti sredstva namijenjena Hrvatskoj iz EU fondova“, napomenuli su ocijenivši kako  se Jakovina pak hvali sa reformom ZPP-a.

„Neka odgovori zašto je selu u mandatu Vlade uzet jednogodišnji proračun za selo i poljoprivredu? Vlada je usvojila dokument kojim se za srednja OPG do 20 ha kroz pet godina umjesto mogućih 634 milijuna eura planira svega 211 milijuna eura“, pojasnili su te dodao kako je Vlada usvojila dokument kojim se za male OPG-e kroz 5 godina umjesto 105 milijuna eura izdvaja svega 42 milijuna eura.

„Neka odgovori za koga je rađen program ZPP-a? Neka odgovori na pitanje što će Lika imati od ZPP-a? Zašto još uvijek nisu objavljene strateške odrednice ruralnog razvoja poslanog Europskoj komisiji, programa u kojem Lika mora imati veliki udio. Ima li ga?“, zaključili su.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg sa suradnicima je u Gospiću je nazočio  sjednici Županijskog odbora HSS-a. Nakon sjednice, u Trnovcu pokraj Gospića HSS-ovci zapali su svijeće na spomenik Karlu Brkljačiću-Kacanu, članu HSS-a i prvom narodnom tribunu i zastupniku u Saboru s ovih prostora, koji je mučki ubijen 9.4.1937. godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/Narod.hr