HTV uveo javnost karnevalskim scenama u sudski postupak pred Međunarodnim sudom (ICJ)

Hrvatska radio televizija (HRT) danas je na svojem četvrtom televizijskom programu gledateljstvo uvela na skandalozan i sraman način u sudski postupak koji je u 10 sati počeo pred Međunarodnim sudom u Haagu (ICJ) zbog tužbe za genocid koju je Hrvatska 1999. podnijela protiv Srbije.

Pet minuta prije početka sudskog postupka na četvrtom programu HTV-a vrtile su se scene s karnevalske povorke na plaži Ipanema u Brazilu, zatim je uslijedio kratki prikaz vremena, nastavljeno je s antiratnim prosvjedima u Moskvi i završilo s humanitarnom maškaranom maneštrom u Rijeci.

Baš tako HTV je uveo javnost u sudski postupak koji će po svemu sudeći biti jedan od najznačajnijih u ovom stoljeću, a na koji se u Hrvatskoj čekalo gotovo 14 godina nakon što je podnesena hrvatske tužba protiv SR Jugoslavije za povredu međunarodne konvencije o sprječavanju i kažnjavanju genocida pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Haagu.

Pitanje koje se može postaviti Ravnateljstvu HRT jest o čijoj se tužbi raspravlja pred ICJ i je li se na takav način izražava, uz ino, pijetet prema svim žrtvama genocida koji su dogodile u srbijanskoj agresiji na Hrvatsku?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr