Inspekcija utvrdila: Zoran Bahtijarević nezakonito na mjestu v. d. ravnatelja Klaićeve bolnice

Foto: fah, montaža narod.hr

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u rješenju od 5.10.2017. godine, čiju kopiju je Narod.hr dobio, naređuje Klinici za dječje bolesti Zagreb da provede natječaj za izbor ravnatelja Klinike u roku 90 dana od primitka Rješenja.

Trenutni v.d. ravnatelja Zoran Bahtijarević imenovan je još u svibnju 2016. godine, a kako na toj dužnosti može biti najduže godinu dana(dva puta po šest mjeseci), nakon čega je potrebno provesti natječaj i imenovati ravnatelja, jasno je zašto je inspekcija naložila da se natječaj provede. To znači da je Bahtijarević nezakonito na navedenom mjestu već nekoliko mjeseci.

“Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je zdravstveno-inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno i zapisnikom od 31. kolovoza 2017. godine konstatirano da je Odlukom Upravnog vijeća od 4. svibnja 2016. godine imenovan vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Nakon donesene Odluke do dana nadzora nije raspisan natječaj za izbor ravnatelja Poliklinike. Navedeno je u suprotnosti s odredbama članaka 39. do 43. Zakona o ustanovama, kojima je propisano da se ravnatelj imenuje na temelju javnog natječaja, te da se do imenovanja ravnatelja ustanove na temelju javnog natječaja imenuje vršitelj dužnosti ravnatelja Ustanove, najduže do godinu dana”, navodi se u rješenju.

Natječaj za ravnatelja bolnice raspisuje  Ministarstvo zdravstva nakon odluke Upravnog vijeća bolnice.

 

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr