Ivan Vilibor Sinčić razotkrio kako je Arsen Bauk uštedio više od pola milijuna kuna

Stanarina 2500 kn, režije 500 kn, odvojen život 1000 kn, kad podvučete crtu – 4000 kn mjesečno. U četiri godine mandata to iznosi gotovo 200.000 kn. Nije lako materijalistima odreći se toga, pojasnio je saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić fenomen štedljivosti bivšeg ministra uprave Arsena Bauka.

Na svojem je Facebooku predsjednik i saborski zastupnik Živog zida tako napisao:

“Stanarina 2.500 kn
Režije 500 kn
Odvojen život 1.000 kn

Kad podvučete crtu – 4.000 kn mjesečno. U 4 godine mandata to iznosi gotovo 200.000 kn. Nije lako materijalistima odreći se toga. 🙂

Zamislite koliko vam život mora biti jadan i prazan kada vam se sve vrti oko novca koji niste zaradili, koji ne zaslužujete, koji bi nekome značio život, nekome spasio dom, a vi ga poput hrčka taložite na bankovni račun.

Zamislite kakav čovjek morate biti da od gladnog naroda uzimate i zadnje mrvice sa stola, poput jednog velikog socijaldemokrate, bivšeg ministra uprave, koji je u nekoliko godina na svoj račun skupio gotovo milijun kuna uzimajući sve moguće privilegije, dok je njegova vlada ovršavala, deložirala i uništavala narod.”

Stanarina 2.500 knRežije 500 knOdvojen život 1.000 knKad podvučete crtu – 4.000 kn mjesečno. U 4 godine mandata to…

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on 1. ožujka 2016

Je li ministar živio skromno ili je iskoristio sve što je mogao na račun poreznih obveznika

Osim plaće od 210.823 kuna, ministar uprave Arsen Bauk nakon prve godine mandata je iz proračuna 2012. za putne troškove, stanarinu, režije, javni prijevoz i naknadu za odvojeni život uzeo 104.151 kuna na godinu. ‘Putovao’ je na Brač, iako, rekli su njegove kolege, stalno je s nevjenčanom suprugom živio u Zagrebu.

“O kojim povlasticama je riječ? Jedina povlastica bila je mirovina, a ona je ukinuta. Naknada postoji zbog povećanih troškova života na dva mjesta, a ne kao naknada za ‘duševne boli’ zbog odvojenosti od nekoga. Tako su mi objasnili u saborskom odboru”, opravdavao je Bauk.

Peugeotom 307 iz 2004. putovao je četiri godine kao saborski zastupnik na sjednice Sabora barem tri puta na mjesec, za što mu je isplaćeno 138.774 kune, a ponekad je putovao i zrakoplovom pa su građani za to izdvojili još 26.728,96 kuna, uz dnevnice u iznosu od 4516,32 kune, a plaćen mu je i hotelski smještaj 3310,49 kuna.

“Trošio sam između 6000 i 7000 kuna na mjesec, što nije malo. Ono što je ostalo pomnožite s 48 mjeseci i pribrojite kamatu pa se dođe do tog iznosa ušteđevine”, pojasnio je novinarima 2012. svoju računicu Bauk.

Na nedavne ponovljene tvrdnje u medijima da prima naknadu za odvojeni život iako mu je mjesto prebivališta Pučišća na Braču, a u Zagrebu živi u izvanbračnoj zajednici, rekao je da je imao zagrebački prirez i da nije primao naknadu za odvojeni život.

“Ništa što se o tome piše nije točno”, rekao je za Narod.hr, a o povlaštenom prijevozu trajektom/brodom – otočnu kartu, rekao je da bi imao pravo na to, no nije izvadio otočnu iskaznicu.

Iz imovinske kartica bivšeg ministra uprave u Milanovićevoj Vladi vidi se da danas ima ušteđevinu od 969.000 kuna i 81 tisuću eura. Kada je preuzeo ministarsku dužnost prije 4 godine taj iznos bio je znatno manji. Tada je u imovinskoj kartici naveo da ima ušteđenih 676 tisuća kuna i 53 tisuće eura.

Na upite kako je uspio 450 tisuća kuna ušteđevine povećati na milijun i 120 tisuća kuna, odgovorio je da je formula jednostavna, “Živio sam relativno skromno, otprilike kao i drugi građani. Meni je veća enigma kako su drugi uspjeli potrošiti, al možda bolje da ne istražujem zato što bi mogao doći na ideju da ja krenem trošiti, a onda to ne bi bilo baš u skladu s ovim bračkim porijeklom”, kaže Bauk koji je postao fenomen preživljavanja hrvatskog političara s 4900 kuna.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: fah