Iz policije potvrdili: Reagirali su na pozive Jandrokoviću jer je štićena osoba

Zagreb, 6.9.2021.- Predsjedništvo Hrvatskoga sabora održalo je 13. sjednicu s predsjednicima klubova zastupnika, kojom predsjeda predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković .Na slici Gordan Jandroković daje izjavu nakon predsjedništva.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ua

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, primio je 5. kolovoza poziv s nepoznatog broja, a osoba s druge strane mu je iznijela niz pogrda. Nakon toga ga je pokušao još nekoliko puta nazvati.

Jandroković, koji je kao predsjednik Sabora štićena osoba prve kategorije, o tome je obavijestio svoje osiguranje. Osiguranje je potom reagiralo tako da je alarmiralo lokalnu policiju koja je utvrdila vlasnika broja s kojeg je bio poziv i stupila s njime u kontakt.

Tako glasi objašnjenje koje je Jutarnji list neslužbeno dobio iz policije o povodu i načinu njihove reakcije nakon što je Toni Beroš s Hvara nazvao Jandrokovića i pozdravio ga s “gospodine Njonjo”. Beroš tvrdi da mu je Jandroković odmah počeo psovati, a uskoro ga je posjetila i policija.

Osoba bliska Jandrokoviću, koja je upućena u slučaj, kazala je za Jutarnji kako predsjednik Sabora nije od svojeg osiguranja tražio nikakvu intervenciju jer smatra da je njihov posao da sami procijene kako treba postupati.

– Jandroković nije prijavljivao prijetnje, nego je samo svome osiguranju kazao što se dogodilo. Jednako tako postupa kada naiđe na neugodan sadržaj koji mu je upućen na društvenim mrežama ili mailom – kaže osoba iz njegovog bliskog kruga.

U policiji dodaju da je postupanje osiguranja, a potom lokalne policije na Hvaru koja se javila Toniju Berošu, osobi koja je za Novi list potvrdila da je zvala Jandrokovića i pozdravila ga s “gospodine Njonjo”, uobičajeno kada se radi o uznemiravanju štićene osobe.

– Morate provjeriti koji je motiv za pozivanje štićene osobe najvišeg ranga i njeno uznemiravanje. Osim toga, to je bilo uoči Oluje i ne možete znati što je kome na pameti – neslužbeno nam kaže sugovornik iz policije i dodaje kako je Toni Beroš već ranije imao posla s policijom, odnosno da je bio prijavljivan nekoliko puta zbog različitih izgreda.

“Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije”, kazali su iz policije.

Turistički radnik iz Starigrada na Hvaru, Novom listu je ispričao svoju verziju priče.

“Ovako je to bilo, ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao. Ja sam samo rekao: ‘Dobar dan, gospodine Njonjo.’ Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati: ‘Nabijem te na k., idiote, majmune…’ Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor”.

“Svega nekoliko sati kasnije policajci su mi uručili poziv da moram sutradan ujutro doći u njihovu postaju. Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje.”

“Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor. U ne više od dvije minute ispričao sam mu sve što je bilo između mene i Jandrokovića. On me pitao je li to zaista istina i od tada me policija više nije kontaktirala.”

“Ja Jandrokoviću nisam prijetio. Pa nisam blesav da sa svojeg mobitela idem prijetiti predsjedniku sabora”, ustvrdio je Hvaranin.”

Podsjetimo, ova bizarna priča je zainteresila medije nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak, svoje saborko pitanje iskoristio kako bi premijera Andreja Plenkovića pitao zna li da je Jandroković prekršio najmanje 2 zakona, da je utjecao na policiju i lažno čovjeka optužio za prijetnje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Jutarnji list/Novi list