Karamarko: Savez za Hrvatsku nema snagu i infrastrukturu kao HDZ za preuzeti vlast

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je večeras u Kninu da Savez za Hrvatsku nema ni snagu ni infrastrukturu poput HDZ-a potrebnu za preuzimanje vlasti i velike zadaće koje treba obaviti nakon sadašnje vlasti koja “doživljava krah”.

„Nikakvi savezi za Hrvatsku, ili ne znam kako se zovu sve te stranke, nemaju snagu i infrastrukturu koju mi imamo, sada imamo 200.000 članova, a to je vojska domoljuba i nevjerojatna energija“, poručio je Karamarko na proslavi 24. obljetnice osnutka HDZ-a u Kninu i općini Kijevo.

Naglasio je kako u “pohodu na vlast” HDZ mora biti jedinstven te da u toj stranci nema mjesta nikakvim frakcijama, strujama ili parcijalnim interesima.

„Onaj tko svoj interes stavi iznad interesa HDZ-a i hrvatskog naroda, neće imati mjesta u stranci, a svi koje primarno zanima stjecanje materijalnih dobara na račun HDZ-a, neka izgube svaku nadu i neka se odmah pokupe iz ove stranke, ako ima takvih“, rekao je veečras u Kninu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Po njegovim riječima, HDZ želi doći na vlast ali ne „s rukama u džepovima i s glavom punom mržnje prema svima onima koji drukčije misle od nas“. Pri tomu je oštro zamjerio sadašnjoj vlasti što je iz ministarstva, državnih poduzeća i agencija, kako je rekao, potisnula sve članove HDZ-a, pa čak i one koji su bili dobri sa članovima HDZ-a.

Karamarko je naglasio da je slučaj Lex Perković pokazao kako je sadašnjoj vlasti „europejstvo direktno nasađeno na totalitarizam iz socijalizma“.

„Moraju prestati s nekakvim svojim simbolima i idolima, to nas ne zanima. Svaki totalitarizam davno smo odbacili kao stranka i kao država“, istaknuo je Karamarko.

Ponovio je kako su slobodu političkog djelovanja u samostalnoj Hrvatskoj našli oni koji nikad nisu željeli hrvatsku državu nego su bili „za neku drugu državu“.

„Ova Domovina pod njihovom vlašću ne može biti dom, ne može biti Domovina na pravi način za naše ljude“, rekao je Karamarko.

Istaknuvši kako su upravo u Kninu „najjače odjekivali velikosrpski bubnjevi“, Karamarko je rekao da „iritira, smeta i boli relativiziranje Domovinskog rata“.

„Neka gospoda imaju danas obraza reći da su sukobi na ovim područjima posljedica nekih krivo vođenih politika. Kome oni to govore? Bile su samo dvije politike: prva je velikosrpska, četnička i osvajačka, a druga je bila naša opravdana obrambena politika. Kako se to može izjednačavati?“, upitao je Karamarko i istaknuo da se mora prestati s podcjenjivanjem „naše borbe za slobodu“.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: h
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr