Kiša i pad temperature

Foto: Thinkstock

U unutrašnjosti Hrvatske oblačno povremenu uz slabu kišu ili rosulju, a u gorju susnježicu i snijeg, potkraj dana uz pad temperature malo snijega moguće je u sjeverozapadnim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Na Jadranu pretežno sunčano, a uz prolazno više oblaka slabe kiše može biti na riječkom području, a krajem dana i na krajnjem jugu.

Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, a na Jadranu 10 i 15 Celzijevih stupnjeva

HAK: Olujni vjetar otežava promet u priobalju

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Sv. Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići zbog olujnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine od 40 km na sat, no autocesta je otvorena za sav promet.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo.

Zbog vode na kolniku na državnoj cesti DC36 u mjestu Rožen Breg te na županijskoj cesti ŽC Obrež-Donji Dragonožec na dijelu kod kanala vozi se jednim trakom usporeno.

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence.

Zbog odrona zatvorena je županijska cesta ŽC Knin-Plavno u mjestu Radljevac. Obilazak je lokalnom cestom preko Stare Straže ili lokalnom cestom Čupkovića most.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je promet autobusa na izlasku.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.
Trajekti i katamarani plove redovito.

Izvor: Hina/gs