Realno, ‘male su šanse’: Je li Hrvatska ostala bez Domagoja Duvnjaka do kraja Europskog prvenstva?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija furioznom igrom, posebno u drugom poluvremenu, razbila je reprezentaciju Srbije na otvaranju Europskog prvenstva u splitskoj Spaladium Areni – 32:22.  Sve je zapravo bilo savršeno, navijači, igra, borbenost… Sve je bilo prelijepo da bi bilo istinito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pred sam kraj utakmice Domagoj Duvnjak morao je napustiti igru zbog ozljede. Duvnjak je ionako kao rekonvalescent stigao na Europsko prvenstvo, čak je i njegov klub bio oštro protiv toga. Mnogi se pitaju zašto izbornik Lino Červar nije odmah iz igre izvukao Duvnjaka, odnosno, u onom trenutku kad je postalo jasno da su Srbi gotovi, bez šanse protiv Hrvatske?

No, lako je biti general poslije bitke, barem je takvih u Hrvatskoj jako puno. Nakon utakmice i velike pobjede izbornik Lino Červar prokomentirao je ozljedu Domagoja Duvnjaka te je potvrdio da je jako zabrinut. S pravom, reći će mnogi, u ovom trenutku bilo bi, nažalost, nerealno očekivati da će se Duvnjak vratiti, barem ne za grupnu fazu Europskog prvenstva.  Duvnjak je na kraju utakmice odšepao s terena uz pomoć suigrača, zbog ozljede desne noge nije mogao nastaviti, ali je zato izraz njegovog lica puno toga rekao, kao i izraz lica njegovih suigrača te izbornika.

“Pobjedu je zasjenila Duvnjakova ozljeda. Stradao mu je list. Otišla su mu mišićna vlakna. Šteta. Jako sam zabrinut”, rekao je naš izbornik nakon utakmice, koji očito ni sam nije siguran, iako se boji najgorih vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Koliko je ozljeda teška, znat ćemo tek nakon što obavi pregled. Mi smo ga taman željeli promijeniti trenutak prije ozljede, ali od velike buke u dvorani nismo uspjeli. Valjda je tako moralo biti”.

Kakvo je stanje s Duvnjakom ne zna ni Vlado Šola. Legendarni bivši zlatni hrvatski rukometni golman tek je rekao kako se čeka informacija od liječničke službe budući da će se više o stanju Domagoja Duvnjaka znati nakon nakon detaljnih liječničkih pregleda, dakle, ujutro.

I dvojica stručnih komentatora RTL-a, Mirza Džomba te Goran Šprem, govoreći na temelju vlastitih iskustava, nisu optimistični. Obojica smatraju da su šanse male. Džomba bi, posve razumljivo, žrtvovao dva boda protiv Srbije kad bi mogao samo da se Duvnjak nije ozlijedio. Bilo bi gotovo pa pogubno za hrvatske ambicije kada bi se već sada teže ozlijedio najbolji igrač. Duvnjak, makar i ne bio sto posto spreman, to sasvim sigurno jeste. Vođa ove hrvatske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je katastrofa, radije bih žrtvovao dva boda na početku nego Duvnjaka”, tvrdi Džomba, koji je inače po prirodi optimist, međutim, sada to nije bio slučaj.  I Šprem smatra ”da su šanse male.” Vidi se to po svemu, ne možete maskirat izraze lica hrvatskih rukometaša koji sve govore.  Nema na njima euforije nakon velike pobjede protiv Srbije, samo zabrinutost za kolegu i prijatelja iz reprezentacije. I poneki osmijeh zbog ipak velikog trijumfa.

Duvnjak se, podsjetimo, vratio na rukometne parkete tek u prosincu nakon pauze duge više od 220 dana zbog teške ozljede, već u prvim utakmicama dao je naslutiti da će biti veliko pojačanje za Hrvatsku. I dok je u Njemačkoj, u klubu, imao doziranu minutažu poslije povratka, na Euru je odmah ”bačen u vatru.” Je li izgorio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.