Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija furioznom igrom, posebno u drugom poluvremenu, razbila je reprezentaciju Srbije na otvaranju Europskog prvenstva u splitskoj Spaladium Areni – 32:22.  Sve je zapravo bilo savršeno, navijači, igra, borbenost… Sve je bilo prelijepo da bi bilo istinito.

Naime, pred sam kraj utakmice Domagoj Duvnjak morao je napustiti igru zbog ozljede. Duvnjak je ionako kao rekonvalescent stigao na Europsko prvenstvo, čak je i njegov klub bio oštro protiv toga. Mnogi se pitaju zašto izbornik Lino Červar nije odmah iz igre izvukao Duvnjaka, odnosno, u onom trenutku kad je postalo jasno da su Srbi gotovi, bez šanse protiv Hrvatske?

No, lako je biti general poslije bitke, barem je takvih u Hrvatskoj jako puno. Nakon utakmice i velike pobjede izbornik Lino Červar prokomentirao je ozljedu Domagoja Duvnjaka te je potvrdio da je jako zabrinut. S pravom, reći će mnogi, u ovom trenutku bilo bi, nažalost, nerealno očekivati da će se Duvnjak vratiti, barem ne za grupnu fazu Europskog prvenstva.  Duvnjak je na kraju utakmice odšepao s terena uz pomoć suigrača, zbog ozljede desne noge nije mogao nastaviti, ali je zato izraz njegovog lica puno toga rekao, kao i izraz lica njegovih suigrača te izbornika.

“Pobjedu je zasjenila Duvnjakova ozljeda. Stradao mu je list. Otišla su mu mišićna vlakna. Šteta. Jako sam zabrinut”, rekao je naš izbornik nakon utakmice, koji očito ni sam nije siguran, iako se boji najgorih vijesti.

“Koliko je ozljeda teška, znat ćemo tek nakon što obavi pregled. Mi smo ga taman željeli promijeniti trenutak prije ozljede, ali od velike buke u dvorani nismo uspjeli. Valjda je tako moralo biti”.

Kakvo je stanje s Duvnjakom ne zna ni Vlado Šola. Legendarni bivši zlatni hrvatski rukometni golman tek je rekao kako se čeka informacija od liječničke službe budući da će se više o stanju Domagoja Duvnjaka znati nakon nakon detaljnih liječničkih pregleda, dakle, ujutro.

I dvojica stručnih komentatora RTL-a, Mirza Džomba te Goran Šprem, govoreći na temelju vlastitih iskustava, nisu optimistični. Obojica smatraju da su šanse male. Džomba bi, posve razumljivo, žrtvovao dva boda protiv Srbije kad bi mogao samo da se Duvnjak nije ozlijedio. Bilo bi gotovo pa pogubno za hrvatske ambicije kada bi se već sada teže ozlijedio najbolji igrač. Duvnjak, makar i ne bio sto posto spreman, to sasvim sigurno jeste. Vođa ove hrvatske momčadi.

“To je katastrofa, radije bih žrtvovao dva boda na početku nego Duvnjaka”, tvrdi Džomba, koji je inače po prirodi optimist, međutim, sada to nije bio slučaj.  I Šprem smatra ”da su šanse male.” Vidi se to po svemu, ne možete maskirat izraze lica hrvatskih rukometaša koji sve govore.  Nema na njima euforije nakon velike pobjede protiv Srbije, samo zabrinutost za kolegu i prijatelja iz reprezentacije. I poneki osmijeh zbog ipak velikog trijumfa.

Duvnjak se, podsjetimo, vratio na rukometne parkete tek u prosincu nakon pauze duge više od 220 dana zbog teške ozljede, već u prvim utakmicama dao je naslutiti da će biti veliko pojačanje za Hrvatsku. I dok je u Njemačkoj, u klubu, imao doziranu minutažu poslije povratka, na Euru je odmah ”bačen u vatru.” Je li izgorio?

Izvor: narod.hr