Kiše nanijele velike štete poljoprivredi u općini Križ, proglašena prirodna nepogoda

Koprivnica, 16.9.2014. - Danas rano ujutro zbog rekordnog vodostaja rijeke Drave i opasnosti od izlijevanja proglašena je opća opasnost u čak osam općina Koprivničko-križevačke županije uz rijeku Dravu: Legradu, Đelekovcu, Drnju, Goli, Molvama, Novom Virju, Podravskim Sesvetama i Ferdinandovcu. Na fotografiji situacija u Drnju. foto HINA/ iš

Zbog velike štete na poljoprivrednim kulturama nastale uslijed veće količine oborine koje su pale u razdoblju od 6. do 29. svibnja u općini Križ, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za područje te općine, priopćeno je u ponedjeljak iz Županije.

Nakon županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužno je odmah, a najkasnije u roku od 15 dana od proglašenja prirodne nepogode, izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu.

Zbrojene podatke Županijsko povjerenstvo dostavit će Državnom povjerenstvu.

Također, općina Križ je dužna unijeti konačnu procijenjenu štetu u Registar šteta u poljoprivredi, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog župana Kožića.

Izvor: narod.hr/hina