Luka Mišetić osramotio na Twitteru Indexovog Duhačeka

Foto: Snimka zaslona, twitter: Fotomontaža: Narod.hr

“Jugoslavija je bila jedan od najrepresivnijih komunističkih režima u Europi. Prema izvješću Helsinki Watcha iz 1986. godine. Jugoslavija je imala više političkih zatvorenika od Češke, Slovačke, Mađarske i Poljske zajedno.”, napisao je odvjetnik Luka Mišetić, dugogodišnji odvjetnik hrvatskog generala Ante Gotovine na Twitteru.

> Indexov novinar ponovno o kolumnistici Narod.hr-a, a ona mu odgovorila: ‘Ja san jedino žensko koje prajdizan primjećuje’

“To što je Juga imala više političkih zatvorenika od navedenih zemalja Varšavskog pakta zapravo svjedoči da je bila slobodnije društvo od njih.”, zaključio je pak Gordan Duhaček, novinar i kolumnist Indexa, na Mišetićev komentar.

“G. Duhaček je zaključio da je YU bila slobodnija od zemalja Varšavskog pakta pošto je YU imala više političkih zatvorenika. Možemo dakle zaključiti da je danas Kina najslobodnija zemlja na svijetu pošto ima najviše političkih zatvorenika, spremni na “testiranje.” Genijalno! ?”, odgovorio je odvjetnik Mišetić.

Duhaček je također napisao:
“Jugoslavija je kao Coca-cola među državama. Svi su (bili) svjesni njenih mana, ali je taj jedinstveni okus ipak neodoljiv. Pomalo paradoksalno, najveći ovisnici o Jugi su oni koji u okusu nisu nikad uživali, ali su se ipak navukli. Nema je već 30 godina, a oni ne mogu bez nje”, dodajući između ostalog: “Ontopic. Jugu se nikad neće moći uspješno do kraja ocrniti u svijetu jer je to jedan od najbolje brendiranih državnih projekata 20. stoljeća. Jugin narativ je predobar da bi ga srušili tamo neki politički zatvorenici. Na katedrama povijesti diljem svijeta su Jugini fanovi itd.”

Na to mu je odvjetnik Mišetić uzvratio: “Kad bi Jugoslavija uistinu bila “brend,” netko bi danas sigurno zarađivao na tom “brendu.” Nije mi poznato da se na Zapadu danas proizvodi bilo sto jugonostalgično, npr. majice JB Tita ala Che Guevara. Sudbinu “brend Yugoslavia” najbolje oslikava sudbina auta Yugo”.

Podsjetimo, Indexov Gordan Duhaček poznat je po svojim nekritičkim komentarima na račun hrvatske nacije, a jedan od takvih posebno je do izražaja došao pred sam kraj Svjetskog prvenstva kada je Duhaček analizirao stih jedne navijačke pjesme na temelju kojega je iznio zaključak da su Hrvati “kompleksaši, nacionalistički paranoici i skloni teorijama zavjere te da uživaju u patnji drugih ljudskih bića”.

Inače, radi se o stihu “Neka pati koga smeta”.

Upravo zbog toga, svakako je pohvalno da Duhaček prati portal Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr