(FOTO, VIDEO) Liga prvaka: Real s Modrićem svladao Ajax u Amsterdamu, Tottenham deklasirao Dortmund

Foto: fah

Aktualni europski prvak Real Madrid u prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Amsterdamu je pobijedio Ajax sa 2-1, dok je u drugom susretu večeri Tottenham u Londonu deklasirao Borussiju Dortmund sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za ‘Kraljevski klub’ zabili su Karim Benzema (60) i Marco Asensio (88), dok je pogodak za Ajax zabio Hakim Ziyech (75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Bila je to osma uzastopna pobjeda ‘Kraljevskog kluba’ protiv ‘Kopljanika’, premda se vrlo lako moglo dogoditi i drugačije. Ajax je dominirao, stvarao prilike, čak i postigao prvi pogodak na utakmici koji je bio poništen nakon provjere VAR-om. No, kada je pritisak popustio, Real je proigrao i kaznio sve propuste nizozemskog sastava.

Domaćin je krenuo hrabro i napadački i prvu priliku imao je već u devetoj minuti, no Mazraoui je pucao pored gola. U 26. minuti je Tadić pogodio vratnicu, a u 36. minuti je Ziyech nakon fantastične akcije u kojoj su sudjelovala petorica igrača izašao sam ispred Courtoisa, no belgijski vratar je sjajno obranio. Samo minutu kasnije Ajax je poveo golom Tagliafica koji je nadskočio Ramosa, no slovenski sudac Skomina je nakon provjere VAR-om poništio pogodak. I to zbog Tadićevog zaleđa.

Real je u prvom dijelu bio nevidljiv. Europski prvak je samo jednom ozbiljnije zaprijetio, u 14. minuti je pucao Vinicius Junior, a Onana odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu pritisak Ajaxa je popustio i gosti su stigli do daha. Prvu priliku u nastavku susreta imao je Real. U 51. minuti je opasno zaprijetio Benzema, ali je domaći vratar bio siguran. Uzvratio je Neres u 53. minuti, ali je pucao ravno u Belgijanca. Kako to već biva, europski prvak je kaznio promašaje domaćina u 60. minuti golom Karima Benzeme, no pola posla je napravio Vinicius Junior.

Domaćin se nije predavao i u 75. minuti je izjednačio golom Ziyecha. Tagliafico je ukrao loptu Vazquezu, gurnuo je na krilo do Neresa koji je povratnom loptom u sredini uposlio Zyecha, a ovaj lijepo zabio. U 88. minuti gosti su stigli do nove prednosti, a gol je nakon brze kontre zabio Asensio nakon sjajne asistencije Carvajala. U posljednjim trenucima susreta Ajax je imao zicer za izjednačenje, ali je Dolberg loše pucao.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu večeri Tottenham je u Londonu pobijedio Borussiju Dortmund sa 3-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale. Tottenham je ‘razbio’ lidera njemačkog prvenstva i bez svog najboljeg igrača Harryja Kanea koji nije nastupio zbog ozljede. Pobjedu Spursima donijeli su Heung-Min Son (47), Jan Vertongen (82) i Fernando Llorente (86).

Tottenham i Borussija su do ove utakmice igrači četiri puta, a svaki sastav je upisao po dvije pobjede. Spursi su prošle sezone dobili obje utakmice protiv Borussije u skupini. U Londonu je bilo 3-1, a u Dortmundu 2-1, no Borussija je bila bolja u 2016. u osmini finala Europske lige. Također, je dobila oba ogleda (2-1, 3-0).

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a oba sastava su imala po jednu lijepu priliku. Moura je u sedmoj minuti pucao pored gola, dok je u 44. minuti zaprijetio Zagadou, ali je Lloris fantastično obranio.

Tottenham je poveo već u drugoj minuti nastavka. Vertonghen je ubacio, Zagadou je bio prekratak, a Son je lakoćom zabio za 1-0. U 59. minuti i Vertonghen se mogao upisati među strijelce, ali je s ruba kaznenog prostora pucao preko gola. U 82. minuti Belgijanac je ipak pogodio za 2-0. Aurier je sjajno ubacio, a Vertonghen utrčao iz drugog plamna i zabio za 2-0. Veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Spursi su napravili u 87. minuti kada je Fernando Llorente nakon ubačaja iz kornera zabio za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratne utakmice su 5. ožujka u Madridu i Dortmundu.

AJAX – REAL MADRID 1-2

AMSTERDAM. Stadion Johan Cruyff – 54.000 gledatelja; Sudac: Damir Skomina (Slovenija);

Strijelci: 0-1 Benzema (60), 1-1 Ziyech (75), 1-2 Asensio (87)

Žuti kartoni: Ziyech / Reguilon, Vazquez, Ramos

Crveni kartoni: –

AJAX: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – De Jong, Schone (od 73. Dolberg), Van de Beek – Ziyech, Tadić, Neres

REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon – Kroos, Casemiro, Modrić – Bale (od 61. Vazquez), Benzema (od 73. Asensio), Vinicius Junior (od 81. Diaz)

TOTTENHAM – BORUSSIA DORTMUND 3-0

LONDON. Stadion Wembley – 80.000 gledatelja; Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Špa);

Strijelci: 1-0 Son (47), 2-0 Vertongen (82), 3-0 Llorente (86)

Žuti kartoni: Aurier / Delaney

Crveni kartoni: –

TOTTENHAM: Lloris – Sanchez, Foyth, Alderweireld – Aurier, Sissoko (od 90+1 Wanyama), Winks, Vertonghen – Son (od 90. Lamela), Eriksen, Moura (od 84. Llorente)

BORUSSIA DORTMUND: Burki – Hakimi, Omer Toprak, Diallo, Zagadou (od 77. Schmelzer) – Witsel, Delaney – Sancho (od 88. Guerreiro), Dahoud, Pulišić (od 87. Larsen) – Gotze

Rezultati prvih utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Srijeda, 13. veljače –
Tottenham – Borussia Dortmund 3-0 (Heung-min Son 47, Jan Vertonghen 83, Llorente 86)
Ajax – Real Madrid 1-2 (Hakim Ziyech 75/ Karim Benzema 60, Marco Asensio 87)

Utorak, 12. veljače –
Manchester United – PSG 0-2 (Presnel Kimpembe 53, Kylian Mbappe 60)
AS Roma – Porto 2-1 (Nicolo Zaniolo 70, 76/ Adrian Lopez 79)

19. veljače –
Lyon – Barcelona
Liverpool – Bayern

20. veljače –
Schalke – Manchester City
Atlético Madrid – Juventus

UZVRATNE UTAKMICE
5. ožujka –
Borussia Dortmund – Tottenham
Real Madrid – Ajax

6. ožujka –
Paris Saint-Germain – Manchester United
Porto – AS Roma

12. ožujka –
Manchester City – Schalke
Juventus – Atlético Madrid

13. ožujka –
Barcelona – Lyon
Bayern – Liverpool

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.