Medved o školi u Sisku: ‘Dio nezadovoljnih građana usmjerio se prema gradonačelniku Petrinje’

Foto: fah

Ministar branitelja i predsjednik Stožera za uklanjanje posljedica potresa na Banovini, Tomo Medved, komentirao je incident koji se dogodio u Strukovnoj školi u Sisku. Mlađa muška osoba prijetila je bombom, a potom se predala policiji.

– Kao što smo svjedočili, policija je odradila svoj posao kroz pregovore, osoba se predala. Sada slijedi kriminalistička obrada, najvažnije je da nitko nije stradao.

Još uvijek se ne zna što je muškarac imao sa sobom, a to će se doznati kroz kriminalističku istragu, dodaje Tomo Medved.

– O tome će se policija kasnije očitovati, o osobi o kojoj se radi, kao i o eventualnim motivima koji su ga motivirali na taj čin, u svakom slučaju ovo je dokaz koliko je područje koje potresom stradalo i psihoza koja se nažalost dva mjeseca pojavljuje, da to utječe na ljude. Pozivam sve da zadržimo stabilnost, da zadržimo povjerenje u sustav i da zajedno učinimo napore da bi zajedno prevladali ovo teško razdoblje. Obnovit ćemo ovo područje, vratit ćemo naravno život na ovo područje koje je teško stradalo u Domovinskom ratu i u ovom potresu, istaknuo je Tomo Medved.

Dodao je da je bilo i bit će ovakvih situacija, referirajući se i na napad na Markovu trgu, ističući da svi moraju pridonijeti stabilnosti u društvu te da se treba poduzimati što je potrebno da toga bude što manje.

– Čestitam policiji na promptnom reagiranju kako u Zagrebu tako i sada.

Što se tiče pitanja raspodjela donacija na Banovini, Medved ističe sljedeće:

– Dio nezadovoljnih građana usmjerio se prema gradonačelniku Petrinje. Imali smo sastanak u Stožer, govorilo se o dodatnom nadzoru vezano uz zaprimanje pomoći. I to je pokazatelj određene psihoze, važno je da svi svojim djelovanjem i komunikacijom ne doprinosimo daljnjem podgrijavanju atmosfere već da gradimo povjerenje u sustav i institucije te da maksimalno odgovorno radimo svoj posao. Nije lako nakon svih ovih serija potresa, prisutna je ta jedna psihoza, moramo prepoznati pozitivne napore i učinke kako bismo lakše izašli iz ove faze. Ulažemo veliko napore u uklanjanje ruševina, u postavljanje kontejnera, tu je i niz odluka vezano uz pomoć ljudima. Prisutni smo od prvog trenutka, važno je da ne širimo samo negativne vijesti. Važno je da prepoznamo sve napore koji svi zajedno ulažemo. Gradonačelnik je skladištio taj materijal i vjerujem da će transparentno raspodijeliti ta sredstva, ne vidim razlog za neku gužvu ili revolt. Kada se zaprimi konvoj humanitarne pomoći, moramo biti strpljivi, da se onda to distribuira prema ljudima kojima je najpotrebnije. Što se Stožera tiče naše su aktivnosti transparente, tako će to biti i ubuduće, dodaje, piše HRT.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/HRT