Mihalinec prozvao Milinovića za zastrašivanje zaposlenika u štrajku, stigao i njegov odgovor

Foto: fah, montaža narod.hr

Župan Ličko-senjske županije Darko Milinović za N1 prokomentirao je izjavu čelnika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalineca da je krenuo zastrašivati zaposlene koji su u štrajku.

“Apsolutno nije bila nikakva prijetnja, ali možda su čelnici sindikata shvatili to kao prijetnju, ja ne znam. Nije bilo nikakve prijetnje. ‘Podržavam vaša nastojanja’, to je bila moja prva rečenica, druga moja rečenica je bila “upitno je moralno smije li to i može li ići preko leđa djece”. Nije tu bilo nikakvih prijetnji”, kazao je Milinović za N1.

“Mihalinec laže u dvije stvari. Odmah u prvoj stvari. U školskim odborima ima sedam članova, a ja ih imenujem tri. Tamo on kaže da sam ja pozvao samo ova tri koja ja imenujem. Ja sam pozvao samo ova tri koja ja imenujem, ja sam pozvao sve članove školskih odbora, dakle svih sedam. Dakle, laže, petlja i izmišlja”, dodaje.

Podsjetimo, Branimir Mihalinec je gostujući na HRT-u spomenuo kako je su srijedu dobio “alarmantan email iz Ličko-senjske županije”.

“Župan Darko Milinović krenuo je zastrašivati zaposlene koji su u štrajku. Sazvao je ravnatelje, članove školskih odbora koje je županija postavila, pa i nekoliko roditelja. Potom je uslijedilo zastrašivanje svih zaposlenih koji su u štrajku, izjavio je Mihalinec i dodao da “župan nije taj koji rješava ovaj problem”, rekao je Mihalinec.

Tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan ranije danas gostujući u našem programu također je potvrdila tu informaciju. 

“Dobili smo informaciju da je župan Darko Milinović jučer sazvao ravnatelje i predstavnike školskih odbora kako bi se štrajk prekinuo. Ne sindikate, nego ravnatelje i školske odbore. Pritisci koji se rade, prijetnje neplaćanjem, doživljavanje zaposlenika na takav način, jednostavno je ispod svake časti.

Želimo razgovor o našim temama. Nas premijer u niti jednom trenutku nije pozvao za stol, čak ni danas, da razgovarmo o našem problemu zaostajanja. To je ignoriranje zahtjeva i guranje problema pod tepih. Ali taj problem je toliko narastao da neće postojati niti jedan dovoljno velik tepih pod koji će se ovo moći gurnuti”, zaključila je.

O ovoj temi Darko Milinović oglasio se i priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

“Gospodine Mihalinec, da Vas podsjetim da sam izabran kao župan na neposrednim izborima i kao što Vi koristite svoja prava kao sindikalist ja sam obvezan biti župan svih građana, a poglavito onih roditelja koju izražavaju nezadovoljstvo ovakvim načinom rješavanja statusa djelatnika u obrazovnom sustavu.

Na sastanku je bilo preko 130 ljudi, a ja sam pozvao ne samo one koje imenujem kao župan već i predstavnike roditelja i učitelja odnosno da Vam pojasnim kompletne Školske odbore. Vrlo jasno sam na tom sastanku rekao da podržavam nastojanja u poboljšanju statusa djelatnika u obrazovnom sustavu, ali također sam rekao kako roditelji u sve većem broju izražavaju nezadovoljstvo što se djeci onemogućava ustavno pravo na obrazovanje i bila je po meni na sastanku tolerantna i vrlo kvalitetna rasprava.

A ova izvanredna situacija, nadam se da se u tome slažemo, zahtjeva uključivanje sviju u dijalog i nadam se da protiv dijaloga nemate ništa.

Čudi me koliko daleko doseže Vaša nekorektnost. U prilog tome govore i riječi g. Mirka Sankovića, predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Ličko-senjske županije koji je aktivno učestvovao na sastanku, zagovarao štrajk te mi se zahvalio na organizaciji sastanka riječima: „Dobro je da ste nas sve ovdje okupili.“

Toliko o Vašim „istinama „ gosp. Mihalinec”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1