Foto: fah

Premijer tehničke vlade Tihomir Orešković izjavio je u ponedjeljak kako ne zna za 100 tisuća kuna troška njegove obitelji na ljetovanju u opatijskoj vili Costabelli , uvjeren je da nije toliko potrošeno za catering, te je istaknuo će sve te troškove platiti.

Prema pisanju Jutarnjeg lista obitelj premijera Oreškovića u vilu Costabella u Opatiji je stigla u ponedjeljak, 13. lipnja te ju je napustila u nedjelju, 10. srpnja. U tih 28 dana troškovi cateringa iznosili su navodno 85.113 kuna. Obitelj je vilu koristila i u danima oko Uskrsa. Tada su, prema neslužbenim informacijama, na catering potrošili 15-ak tisuća kuna, a u vili su se zadržali četiri dana. Obitelj Orešković na uslugu dostave hrane iz hotela za vrijeme boravka u opatijskoj vili potrošila je navodno 100.113 kuna, piše današnji Jutarnji list.

troškovi villa costabella

MUP je zbog velikog interesa medija i javnosti objavio podatke o visinama reprezentacije u Villi Costabella. Iz podataka koje su objavili vidljivo je da je godinu ranije, za vrijeme Milanovićeve Vlade 2015. za catering potrošeno 293 tisuće kuna.

Tihomir Orešković: Platit ću troškove cateringa

“Više saznam kroz medije o svojem ljetovanju, još nisam vidio fakturu, Ne znam za tih 100 tisuća. Moje dvoje djece i supruga i ja kad sam u tih par tjedana kroz vikend bio tamo, 100 posto sam uvjeren, da nismo toliko potrošili. Kao zaštićena osoba imam i osiguranje, mislim da su tu i ti troškovi, makar ne znam, jer nisam vidio fakturu. Kad vidim fakturu pokrit ću troškove za moju obitelj, ali evo to čekam, fakturu”, rekao je Orešković.

Izvor: narod.hr