Naš premijer je spletkaroš i nije dobar premijer – voli ljude valjati po blatu

‘Jasno sam ponovio poruku da je naš premijer spletkaroš i da nije dobar premijer’, ponovio je danas u Intervjuu tjedna HRT-a Slavko Linić. ‘Nisam išao na nisku razinu, nisam se bavio ljudskim slabostima, nego sam pokušao naglasiti da postoje profesionalne razlike među nama, za razliku od Zorana Milanovića koji voli ljude valjati po blatu, dodao je. ‘Da, Zoran Milanović je problem, nije problem Vlada, nije problem koalicija’, naglasio je.

‘Premijer me više puta, i pred članovima Vlade, nazivao kriminalcem i prijetio mi da će me uhititi, a oko mene – na poslu i u okružju moje obitelji pojavljivali su se policajci, to znam jer su se legitimirali’, kazao je Linić te naglasio kako ne očekuje uhićenje.

‘Kad govorimo o Željku Jovanoviću i Gordanu Marasu – oni su sjedili s Milanovićem kad su me odlučili blatiti. Oni su me htjeli ocrniti, vjerujući da ću nakon toga zašutjeti. Da mi je premijer oduzeo mandat – ja bih otišao’, kazao je Linić. Ali, dodao je, ‘to nije premijerov način rada – Milanović čak nije ni prihvatio kad sam mu dao mandat na raspolaganje. Ne možeš samo nekoga maknuti, moraš ga likvidirati – on nije mogao podnijeti činjenicu da je jedan od najomiljenijih njegovih ministara – Slavko Linić’.

Linić je kazao kako će na Glavnom odboru stranke 7. lipnja otvoreno reći svoje mišljenje o Milanoviću i tako skinuti teret odgovornosti što nije prije reagirao. ‘Moja krivica je u tome što sam utjecajan, ugledan član stranke i trebao sam više utjecati. Hoće li članovi stati na moju stranu ili neće, to je dio njihove odgovornosti. SDP jako gubi s ovim predsjednikom stranke koji likvidira ljude’, rekao je.

Dodao je kako je SDP podijeljen te da je teško očekivati novog mandatara. Ipak, smatra da je bi nova vlada bila bi najbolje rješenje, a ne da se čekaju izbori. Ako ne nova vlada, onda prijevremeni izbori. ‘Meni SDP nije donio mandat i ako više ne budem u stranci ostat ću u Saboru, zaključio je na kraju emisije Linić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt
Photo: hrt