(VIDEO) Novo pojačanje: S Domovinskim pokretom na izbore ide i troje bivših Mostovaca

Foto: Facebook

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, predstavio je svoja nova pojačanja za predstojeće parlamentarne izbore.

Škoro je na konferenciji za medije u 11 sati najavio zajednički izlazak na izbore sa saborskim zastupnikom i bivšim ministrom zaštite okoliša Slavenom Dobrovićem, vijećnicom u Skupštini Brodsko-posavske županije Ružicom Vukovac i vijećnikom u Gradskoj četvrti Maksimir-Zagreb Vladom Marićem.

”Nadam se da zajedno možemo pokazati da Hrvatska može ići jednim drugim, poštenim smjerom”, poručio je Škoro.

Marić i Vukovac su kazali da će se oni priključiti Domovinskom pokretu, a Dobrović je rekao da još nije razmišljao o tome.

Ružica Vukovac je rekla da su konstantni odlasci mladih iz Slavonije, ali i cijele Hrvatske, jedan od razloga za njezinu aktivaciju u politici.

Na pitanje s kime o suradnji nakon parlamentarnih izbora, Ružica Vukovac je rekla da nije zatvorena za pregovaranje i dodala da je njoj važan program. ”Treba pričekati kraj izbora i nakon toga procijeniti tko je kvalitetan za suradnju”, kazala je Vukovac.

”Ja sam uvijek pristalica toga da se ne ide u suradnju pod svaku cijenu. Ako je to za boljitak Hrvatske, ja sam za preuzimanje odgovrnosti, ali ne pod svaku cijenu”, poručio je Slaven Dobrović.

Kada je riječ o žetončićima i prebjezima u druge stranke, Škoro je rekao da bi zastupnici u Saboru koji napuste svoju stranku nakon toga trebali predati mandat.

Škoro o aferi i Plenkoviću

Miroslav Škoro komentirao je aferu vjetroelektrane, ali i način na koji se premijer Andrej Plenković ponio u novonastaloj situaciji s tom aferom.

”Ima ona uzrečica – kako siješ, tako žanješ. Rekao bih da je bitno da javnost shvati da ne može premijer Vlade koja je vladala četiri godine i šef, kako kaže, najjače stranke u Hrvata tražiti izuzeće odgovornosti. Ta odgovornost ide prema njemu. Ja sam jedan od onih koji može donositi odluke, ali se prije toga dobro konzultiram i trudim se ne dovesti u situaciju kakvu se doveo Plenković i nikad se ne bih mogao dovesti u takvu situaciju jer ispada da premijer ne zna što se događa”, rekao je.

Smatra da je ova posljednja afera ”samo vrh sante leda”. ”Mislim da je to dio uhljebničkog mentaliteta koji nas tišti već godinama”, poručuje šef Domovinskog pokreta.

Otkrio je i zašto su propali pregovori s Marijanom Petir. ”Vrlo smo ugodno razgovarali u nekoliko navrata i ne bih to sada ovdje komentirao. Želim joj svaki uspjeh. Ona je odabrala svoj put, citiram, ‘ne želeći dodatno dijeliti desnicu”’, rekao je Miroslav Škoro i dodao: ”Mi smo bili spremni da ona bude naša perjanica u Domovinskom pokretu. To je samo stvar njezine osobne odluke i procjene”, piše dnevnik.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr