Park na Medveščaku dobio ime u spomen na istaknutog liječnika i humanitarnog djelatnika dr. Langa

Foto: hrvoje pilić

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su jednoglasno odlučili da se park omeđen Ksaverskom cestom sa zapadne strane, Mirogojskom cestom s istočne i južne strane i Radićevim šetalištem sa sjeverne strane, imenuje Parkom Slobodana Langa, u spomen na hrvatskog liječnika i humanitarnog djelatnika.

> 23. veljače 2016. umro prof. Slobodan Lang – liječnik koji je u duši bio velik humanitarac

Prijedlog zaključka o imenovanju Parka Slobodana Langa gradskim zastupnicima je uputio skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova koji je predložio imenovanje parka na području Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak.

Inicijativu za uređenje parka na predloženoj lokaciji pokrenule su vodeće javnozdravstvene institucije, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ i Imunološki zavod, a Odboru je dostavila grupa zastupnika Gradske skupštine.

23. sjednica zagrebačke Gradske skupštine završila je oko 16,30 sati, a predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet za 16,45 sati gradskim zastupnicima zakazao je novu, 24. sjednicu, s jednom točkom dnevnog reda – prijedlogom zaključka gradonačelnika Bandića o sklapanju Sporazuma s Republikom Hrvatskom kojim će urediti međusobne imovinsko – pravne odnose na nekretninama kompleksa Predsjedničkih dvora.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina