Peternel: Na Filozofskom fakultetu se uz SDP-ovog dekana sigurno osjećaju znatno bolje i zaštićeno, a ni Previšić više nije toliko star…

Foto: Snimka zaslona

“Vec na aerodromu me razveselila urnebesna informacija kako je Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta smijenilo i drugog dekana te postavilo Budaka, SDPovog kandidata za ministra znanosti. Priopćenje je drhtavim glasom pročitao revolucionar Dean Duda! A mi mislili da je problem u Previsicevom rodnom listu i jadnim, obespravljenim studentima na livadi. Sada se uz SDPovog dekana sigurno osjećaju znatno bolje i zaštićeno , a ni Previsic vise nije toliko star koliko se mislilo. Sve je odjednom super!”, komentirao je Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a, situaciju na Filozofskom fakultetu.

Na Filozofskom fakultetu smijenili Holjevca, a izabrali Budaka – znate li tko je on?

Tko su novoizabrani prodekani protiv kojih se buni Plenum Filozofskog fakulteta?

Podsjetimo, nakon što je prof. Dean Duda s Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavio da je Fakultetsko vijeće FF-a smijenilo v.d dekana Željka Holjevca i izabralo Nevena Budaka kao predloženika za novog dekana, oglasio se i sam Holjevac koji je potvrdio da je Vijeće sazvano i održano protivno odredbi Statuta fakulteta.

Nakon višemjesečnih sukoba na Filozofskom fakultetu, pri čemu je dotadašnji dekan Vlatko Previšić bio glavna meta, a sve zbog ugovora s Katoličkim bogoslovnim fakultetom, da bi na kraju otišao u mirovinu početkom listopada, činilo se da će se situacija napokon smiriti kad je Holjevac preuzeo njegovo mjesto. No, prividni mir nije dugo potrajao jer su isti oni koji su pokušavali Previšića razriješiti dužnosti, sad isto poželjeli učiniti i Holjevcu.

Što se krije iza pokušaja smjene Holjevca i ‘dovođenja’ Budaka na mjesto v.d. dekana Filozofskog fakulteta?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr