Zabranjen rad ilegalnoj mesnici, pet tona mesa ide na uništavanje

Foto: Fah

Carina i veterinarski inspektori u srijedu su na Žumberku otkrili ilegalnu mesnicu i zabranili njen rad te naredili uništavanje gotovo pet tona zatečenog mesa, izvijestila je u četvrtak Carinska uprava.

Veterinarska inspekcija je utvrdila kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te su radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli “rješenje o neškodljivom uklanjanju mesa, hrane životinjskog podrijetla i to u količini od 4.855 kg”.

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s veterinarskim inspektorima Službe veterinarske inspekcij pri Ministarstvu poljoprivrede otkrili su u mjestu Sekulići na području Grada Ozlja mesnicu koja uopće nema registriranu djelatnost te je tijekom postupka nadzora odmah izdana i zabrana obavljanja neregistrirane djelatnosti, piše u priopćenju.

Riječ je o mesnici u kojoj je vlasnik obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima te mu je na licu mjesta, kako piše Carinska uprava, “izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa” te će protiv njega biti podnesen i prekršajni nalog”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h