Peternel: Plenković dolaskom na donatorsku večeru #Spasime podržava da građani skupljaju novac kako bi spasili sami sebe?

Foto: Sisačka biskupija

“Može li mi netko suvislo objasniti zašto je Plenković s članovima vlade jučer bio u Esplanadi na donatorskoj večeri grupe građana #spasime? Što on podržava? Da građani skupljaju novac kako bi spašavali sami sebe! (…)
Zar premijeru nije neugodno svojim dolaskom priznati urbi et orbi da sigurnost građana ovisi o Jeleni Veljači, a ne o njegovim ministarstvima?” – poručio je, među ostalim, Igor Peternel, komentirajući dolazak premijera Andreja Plenkovića, ministrice Nade Murganić te ministra Bošnjakovića na donatorsku večeru fonda #Spasime.

Ante Deur za Narod.hr: Zašto Veljača, umjesto vrijeđanja Katoličke crkve u Beogradu, nije pružila podršku silovanim ženama?

Na donatorskoj večeri #SPASIME sudjelovao i premijer Plenković, a prikupljeno tek nešto više od 160.000 kn

Njegov komentar u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Može li mi netko suvislo objasniti zašto je Plenković s članovima vlade jučer bio u Esplanadi na donatorskoj večeri grupe građana #spasime? Što on podržava? Da građani skupljaju novac kako bi spašavali sami sebe! Je li Plenković premijer države čiji je osnovni zadatak osiguravati zaštitu i pravni poredak ili je premijer da bi hodao po večerama, promovirao svoju elokvenciju, vitku liniju i družio se sa Severinom, Rozgom i Ivom Radić? Zašto je prihvatio Istanbulsku konvenciju, a koja navodno nije promocija dodatnih rodova nego isključivo spašava od nasilja? Što je s njezinom provedbom?
Zar premijeru nije neugodno svojim dolaskom priznati urbi et orbi da sigurnost građana ovisi o Jeleni Veljači, a ne o njegovim ministarstvima?
Nevjerojatna država! Parodija!”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr