Picula: Ako se problemi zbog afera na vrijeme politički sankcioniraju, obnovit ćemo i povjerenje u SDP

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu i kandidat na skorašnjim izborima Tonino Picula smatra da će SDP obnoviti povjerenje građana ako se na vrijeme provedu, prije svega političke sankcije vezane uz probleme raznih afera i optužbi u malverzacije i zlouporabe javnog novca u kojima sudjeluju visoko pozicionirani članovi SDP-a.

“Ovo je razdoblje kada mi u SDP-u moramo vrlo temeljito izanalizirati situaciju u kojoj se stranka nalazi. Vjerojatno na njezinu poziciju ne utječe samo jedan moment, već je riječ o više toga”, rekao je Picula novinarima zamoljen da komentira pad rejtinga stranke i jesu li na to utjecale afere u kojima sudjeluju članovi Predsjedništva SDP-a Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel koja je u pritvoru.

“Još uvijek vjerujem da je najutjecajniji moment ono što radi Vlada, jer građani očekuju od Vlade koju su izabrali da im pomogne u rješavanju ozbiljnih gospodarskih, socijalnih i financijskih problema. I ukoliko Vlada tu bude uspješna, mislim da će se onda i njezin rejting poboljšavati”, ocijenio je Picula.

Naravno, dodao je, “da se događaju i druge stvari koje sigurno utječu na percepciju Vlade, ali i SDP-a kao ključnog partnera u toj Vladi”.

“I ukoliko i te probleme koji se javljaju zbog raznoraznih afera i optužbi o malverzacijama i zlouporabi javnog novca, kao stranka budemo na vrijeme, prije svega politički sankcionirali, tako će se ovladati i povjerenjem u SDP”, ocijenio je Picula.

“Doista mislim, ukoliko reakcija na događaje u kojima sudjeluju visokopozicionirani članovi SDP-a bude pravodobna, da će se vrlo brzo to osjetiti na obnovi povjerenja u SDP i u ono što ćemo u kampanji za europske izbore ponuditi građanima”, odgovorio je Picula novinarima na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovao u prigodnoj prodaji najdražega cvijeta Ane Rukavine za istoimenu Zakladu.

Član Predsjedništva SDP-a Davor Bernardić izjavio je da u politici svatko ima moralnu odgovornost prema stranci, svojim kolegama i društvu i da bi se prema tome svatko tako i trebao ponašati.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr