Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo proces protiv Tomaševića

Foto: fah

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv novog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića.

Informaciju je za Dnevnik Nove TV potvrdila predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković. Povjerenstvo želi ispitati je li Tomašević prekršio proceduru imenovanjima novih šefova Zagrebačkog holdinga.

> Tomašević prekršio predizborno obećanje, pa sad tumači da je to u interesu Zagrepčana

Podsjetimo, skupština Zagrebačkog holdinga d.o.o. u petak se sastala s Upravom ZGH-a i Nadzornim odborom te je na tim sastancima izviješteno o stanju Holdingu i gubitku u 2020. godini. Na sjednici u ponedjeljak 14. lipnja Skupština Holdinga razriješila je dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog Holdinga te imenovala Nadzorni odbor u djelomičnom sastavu od tri člana, predsjednice NO Suzane Brenko i članova NO Ratka Bajakića i Damira Topića. Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol.

Tomašević je u utorak nakon sastanka s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom komentirao imenovanja u Holdingu odgovarajući na pitanje zašto je prekršio predizborno obećanje da će za sve pozicije raspisivati javni natječaj.

“Kad vas zatekne izvješće s 305 milijuna kuna gubitaka, imali smo dvije opcije – ili ostaviti staru Upravu, koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriješiti staru Upravu i ostaviti Holding bez nove nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj. Odlučili smo se da je najodgovornije rješenje imenovati minimalni broj članova Uprave kako bi se odmah počelo s rješavanjem problema, a za ostale članove Uprave raspisati natječaj”, rekao je Tomašević te dodao da su uvid u pravo stanje dobili tek nakon primopredaje vlasti.

“Zagrebački Holding i Grad Zagreb su sustav spojenih posuda. Sve ono što je financijski loše u Holdingu se direktno odnosi na Grad i obrnuto. Zato smo zaključili da moramo brzo djelovati i povukli smo potez koji smo povukli. Dobili smo mandat da rješavamo probleme i to je po nama bilo najodgovornije u ovoj situaciji”, rekao je Tomašević

Dodao je kako je ovo imenovanje bila nužna mjera te će ponoviti tu iznimku ako bude hitna situacija.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr