Predsjednik riječkoga Gradskog vijeća u pismu Plenkoviću zbog situacije s 3. majem: ‘Upravljanje Uljanika ne može se smatrati prijateljskim’

Foto: Facebook

Predsjednik riječkoga Gradskog vijeća Andrej Poropat poslao je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću pismo sa zamolbom da pomogne Brodogradilištu “3. maj” – da pomogne kako bi Uljanik tom brodogradilištu vratio pozajmicu od 523 milijuna kuna te pri pronalasku strateškog partnera i izdvajanju “3. maja” iz Uljanik grupe.

Poropat ističe da je na zajedničkoj lipanjskoj sjednici primorsko-goranske Županijske skupštine i riječkoga Gradskog vijeća donesen zaključak kojim se od Uprave Uljanika traži da ispuni preuzete obveze i vrati pozajmicu Brodogradilištu “3. maj”. Također ističe da je stanje u “3. maju” sada alarmantno te moli premijera da svojim utjecajem pomogne u realizaciji tog zaključka.

Poropat u pismu navodi da “više nije prihvatljivo čekati usvajanje plana restrukturiranja kako bi plaće normalno krenule” ni čekanje ulaska strateškog partnera.

Smatra da to što je Maksimilijan Percan ostao direktor “3. maja” upućuje na to da se upravljanje Uljanika ne može smatrati prijateljskim prema “3. maju”. Naglašava da su radnici “3. maja”, njihove obitelji i ostali građani ogorčeni i zabrinuti za sudbinu tog brodogradilišta, da im sve teže padaju loše vijesti i špekulacije od kojih se širi panika i bojazan za egzistenciju.

“Unatoč tome što je opstanak ‘3. maja’ jedna od nezahvalnijih i težih političkih tema, za nas riječke političare, bez obzira na stranke i strane kojima pripadamo, ova je tema uvjerljivo na listi prioriteta te se nadam i vjerujem da ćete uzeti u obzir sve napisano i pozitivno odgovoriti na ovu molbu te pomoći ‘3. maju’ da, za početak, dođe do svog novca.

Osim toga, molim Vas da pomognete, kao što ste i obećali na sastanku u Rijeci, u pronalasku strateškog partnera te i u izdvajanju ‘3. maja’ iz Uljanik grupe”, ističe Poropat i zaključuje da bi povrat novca omogućio normalizaciju stanja u “3. maju” i olakšao čekanje trajnog rješenja za to brodogradilište.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina