Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: Novi program HDZ-a otkriva kako nam je premijer svjesno lagao

Foto: Grad Kaštela

‘Procurilo’ je da su namjere vodstva HDZ-a donijeti ‘novi program koji će definirati poziciju i ciljeve stranke za njezino četvrto desetljeće’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan od novinara premijer izjavljuje za TV Novu, 10. 06. 2022. u 17 sati, da  ‘obitelj drži temeljnom vrijednosti i jezgrom društva’ te da usto ‘poštuju druge oblike obiteljskog života’. I dodao je da je ‘HDZ stranka desnog centra koja je suvremena, moderna, uključiva i tolerantna… te da ‘HDZ poštuje sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti’.

Premijer izgleda ne odustaje od svoje rečenice od prije nekoliko godina: ‘Mogu ja što hoću’.

Ovisnici o položaju i premijerove laži

Dok su probrani delegati za Opći sabor, većinom iz tzv. ‘hranidbenog lanca’, ovisnika o položaju i budućim kandidaturama na listama, do tada i ‘može što hoće’. Ipak, vjerujemo ne i ‘dok god hoće’!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se donosila Istanbulska konvencija, predsjednik Vlade i HDZ-a, nas je uvjeravao da ne postoji rodna ideologija u IK, svjesno je lagao i zavarao nas tzv. ‘Intepretativnom izjavom , kojom tobože brani postojanje rodne ideologije.

U Rijeci i Zagrebu, pa i Splitu već ulaze u vrtiće i škole, U Zagrebu javno dominiraju, a drugim svjetonazorima suzuju prostor gdje god je to moguće i kako  vidimo uz asistenciju države (zabrana prenošenja koncerta duhovne glazbe na TV s Maksimira i forsiranje tzv. ‘Kolone ponosa’ itd).

‘Zajednice’ i obiteljske zajednice

Sada se HDZ na čelu s predsjednikom Plenkovićem  javno razotkriva da stoji iza rodne ideologije jer izvanbračnim zajednicama daje pridjev ‘obiteljski’ a ‘koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te sve ‘zajednice’, jesu zajednice i ove i one, ali nisu obiteljske. Obitelj je za demokršćane sveta a HDZ se prezentira takvim, i ne može se miješati sa zajednicama s kontinuiranim prijelazima od muškog ka ženskom spolu ili obrnuto, ne može se miješati s njihovih 76 vrsta rodova i tko zna koliko rodnih izražaja! Je su li te veze i tzv. poliamorije (višeljublje, više partnera u jednoj zajednici), u kojima nema više ni mama ni tata, nego roditelji 1, 2, 3, 4, 5…, osobe koje ‘menstruiraju’,  je li se računaju u te ‘obiteljske’ veze i kućni ljubimci, pa i njih se voli…?

> Borba se iz SAD-a prelila na EU: Izglasano izvješće o pobačaju; doznajte kako su glasali hrvatski europarlamentarci

> Plenkovićevo tumačenje programa: ‘HDZ obitelj drži temeljnom vrijednosti društva, a poštujemo i druge oblike obiteljskog života’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> SDSS-ovci, SDP-ovci i Možemo na ‘gay paradi’, Tomašević: Takav Zagreb želim

> Plenković: Mi najsnažnija i najveća politička snaga u Hrvatskoj, koja razlikuje dobro od zla

Svjesno laganje

Da je premijer svjesno lagao kada je govorio da će interpretativna izjava spriječiti rodnu ideologiju može se i dokazati:

Prema čl. 78 Istanbulske  konvencije, ne može biti izuzimanja u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije, osim iznimaka navedenih u stavcima 2. i 3. ovog članka, a to se ne odnosi na rodnu ideologiju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bečka konvencija o pravu međunarodnih ugovora definira dva oblika izražavanja neslaganja s potpisanim ugovorom. Prvi je tzv. rezerva, s kojom se isključuju pojedine odrednice ugovora. Drugi je tzv. Intepretativna izjava, koja ne isključuje i ne mijenja pravni učinak ugovornih odredbi, nego izražava jednostrano mišljenje.

Bojimo se da svekolika ”uključivost”, ”tolerancija”, ”modernizacija”, relativizacija svih čimbenika našeg načina života i tradicije, rezultata postignutih u Domovinskom ratu, vodi Hrvatsku s ovakvom imitacijom negdašnjeg HDZ-a u razaranje i stranke i države.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.