Sisak je hodao za život: Ovoliko pozitive u gradu na Banovini rijetko se viđa

Foto: Stjepan Vego, Tomislav Culjaga, Hod za život u Sisku 11.6.2022.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku je miroljubivi hod građana koji u radosti i veselju već sedmu godinu za redom hodaju za zaštitu svakog ljudskog  života od začeća do prirodne smrti, a ove se subote hodalo u Osijeku i Sisku. U gradu Sisku na u potresu stradaloj Banovili ovoliko pozitive rijetko se može vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Pjesma i veselje na Hodu za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku i Sisku uz poruku Život je zakon!

‘Želimo zakonski okvir koji gradi kulturu života’

Boris Prpić, koordinator Hoda za život u Sisku istaknuo je važnost prihvaćanja svoje odgovornosti: „Mi kao građani koji živimo u demokraciji, odgovorni smo za to da zakoni štite najranjivije i najslabije u našem društvu. Danas kada vidimo da u Hrvatskom saboru postoje zastupnici koji se zalažu za usmrćivanje nerođenog djeteta do poroda – jasno je da je potrebno promijeniti zakon o pobačaju star 45 godina.

Potrebno je postaviti novi zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti, a znanost kaže da život počinje začećem! Želimo zakonski okvir koji gradi kulturu života, koji jača i štiti ženu i osigurava dostupnost istinitih informacija o razvoju nerođenog djeteta te o posljedicama pobačaja i za dijete i za majku!“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodamo za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Stoga je naša odgovornost, briga za zaštitu života od začeća do prirodne smrti.

Stoga svakoj ženi / majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju treba dati punu podršku. Trudnica je već majka!“, rekao je Prpić.

‘Zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom’

Vlatka Vukelić, članica organizacijskog tima Hoda za život u Sisku istaknula je: „Među volonterima i sudionicima Hoda za život ima žena i muškaraca, majki i očeva koji su imali tragično iskustvo pobačaja. Upravo su oni najmotiviraniji pomoći drugima da ne ponove njihovo strašno iskustvo prekida života svoga sina ili kćeri. Istina o ljudskosti nerođenog djeteta ne vrijeđa osjećaje žena koje su imale iskustvo pobačaja. Upravo suprotno – liječi rane! Jako su nam na srcu upravo te žene. Čekamo ih raširenih ruku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žalost, ovo nije jedina ideološka borba protiv građana. Vidimo stalne napade na pravo liječnika na priziv savjesti, posebno nedavno u jednoj zagrebačkoj bolnici, te promicanje feticida tj. usmrćivanja nerođene djece i zahtjeva da se feticid i pobačaj financiraju novcem koji svi građani Hrvatske uplaćuju u proračun. To ne smijemo dozvoliti! Usmrćivanje djeteta koje može preživjeti izvan majčine utrobe nije suosjećanje, to nije pomoć!

Zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom!“, istaknula je Vukelić.

Sljedeći Hod za život održava se u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka
Datum: subota, 25.6.2022.
Okupljanje: Korzo (kod sata), 10:30

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.