Prvi diplomski rad djelomično prepisao: Milijan Brkić diplomirao na Visokoj policijskoj školi

Foto: fah

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić diplomirao je na Visokoj policijskoj školi i time je postao stručni specijalist kriminalistike.

Brkić je diplomirao u utorak, dan prije svog 47. rođendana, uspješno završivši dvogodišnji specijalistički diplomski stručni studij Kriminalistike na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu.

Stručno vijeće Visoke policijske škole donijelo je u srpnju prošle godine odluku da Brkić u roku od godine dana mora napisati novi diplomski rad jer je utvrđeno da je prošli iz 2011. godine, na temu “Organizacijske razine MUP-a RH” djelomično prepisao.

Brkić je navodno prepisao diplomski rad načelnika Stanka Tomića, zbog čega mu je u ožujku 2014. bio oduzet stručni naziv, ali je tu odluku zbog proceduralne greške poništio Visoki upravni sud, jer po važećim propisima odluku o oduzimanju stručnog zvanja ne može donijeti dekan već Stručno vijeće Visoke policijske škole. Potpredsjedniku Sabora i zamjeniku predsjednika HDZ-a rok od godinu dana istjecao je 15. studenog ove godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt