Pupovac očekuje da nova Vlada riješi pitanje pozdrava ‘Za dom spremni’ i niz pitanja u sferi jezika i medija

Zagreb, 11.10.2017. - Nastavak 5. sjednice Hrvatskog sabora. Na fotografiji Milorad Pupovac (C). foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Za mjesto potpredsjednika Vlade Boris Milošević imao je podršku cijelog kluba zastupnika nacionalnih manjina, ne samo SDSS-a, kao i drugih partnera liberalnoga krila koalicije, kazao je čelnik SDSS-a gostujući na N1.

Pupovac je kazao da on osobno tu funkciju nije prihvatio jer je davno odlučio da će se se politički angažirati samo na saborski angažman, a osim toga, radi i kao profesor na fakultetu. “Potrebno je pružiti priliku mlađim ljudima, koji ne nose politički teret koji ja nosim sa sobom, moja zadaća nije da otežam vladi nego da joj olakšam. Boris Milošević to može činiti bolje i s manje opterećenja nego što bih to činio ja”, rekao je.

Dogovorili smo s Plenkovićem: ‘Bit će i izvršnih funkcija, od državnih tajnika do ravnatelja’

Pupovac je ustvrdio kako žele osloboditi društvo od nepotrebnoga grča, kako bi prevladavala tolerancija “te da se usmjerimo i vidimo koje je to zajedničko dobro koje nam svima treba biti cilj. Tu smo napravili dogovor s Plenkovićem i ovo uopće nije utješna pozicija. Bit će i izvršnih funkcija, od državnih tajnika do ravnatelja”, otkrio je.

>Po kojim kriterijima i u korona-krizi sredstva za Pupovca se ne režu?

>Ovo Plenković plaća vašim novcem: Pupovčeve Novosti i pandemiju koronavirusa koriste za širenje mržnje

>Podsjećaju li grafiti mržnje na neke druge Pupovčeve ‘dokaze’ o tome kako je Srbima loše u Hrvatskoj?

“Vlada ne bi smjela biti pod rafalnom paljbom zbog toga što je podržavaju pripadnici nacionalnih manjina. Ako hoćemo postići nešto, postignuće treba imati prostora da se razvija”, dodao je.

Riješiti pitanje ZDS, jezika, medija..

Pupovac očekuje da nova Vlada sada riješi pitanja pozdrava ‘Za dom spremni’. “Tu postoji čitav niz drugih pitanja u sferi jezika, medija”, nabrojio je.

Dodao je da nema ambicija biti predsjednik Hrvatskog sabora, ali da želi biti zastupnik koji može biti predsjednik nekog odbora ili radnog tijela, kao što je već bio.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1