Queer Zagreb opet širi mržnju i nesnošljivost

Udruga U ime obitelji uputila je ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću zahtjev za preispitivanje poziva i zabranu okupljanja koje organizira Queer Zagreb. Okupljanje pod nazivom “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” zakazano je za 17. travnja u Vip Klubu u Zagrebu, s namjerom širenja nesnošljivosti i mržnje prema članici U ime obitelji dr. Željki Markić, kao i prema drugim podupirateljima inicijative U ime obitelji.

Iz samog naslova i pozadine poziva u kojoj stoji glasački listić za provedbu referenduma o braku, održanog 1. prosinca, vidljivo je da je okupljanje usmjereno radi širenja mržnje i nesnošljivosti te je usko vezano za uspješno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice žene i  muškarca.

Zahtjev je upućen i Policijskoj upravi zagrebačkoj i Ministarstvu kulture. Naime, Ministarstvo kulture financira aktivnosti Queera novcem poreznih obveznika. U ime obitelji u tri je navrata zatražila preispitivanje i  prestanak financiranja platformi i portala koje šire govor mržnje, no nije dobila odgovor.

Festival i platforma agresivnih homoseksualnih aktivista i lobista koju, između ostalih hrvatskih institucija, financira i Ministarstvo kulture, nastavlja sa širenjem nesnošljivosti i mrženje prema svim neistomišljenicima.

Namjernim iznošenjem neistina, ismijavanjem, vrijeđanjem i poticanjem na mržnju prema osobama koje se zalažu za brak kao zajednicu žene i muškarca i za zaštitu djece od mogućnosti da ih posvajaju homoseksualni parovi – nastoji se zastrašiti sve neistomišljenike i ograničiti slobodu govora u Hrvatskoj. Jer, ako kažete da je u interesu djeteta da ga odgajaju biološki otac i majka ili zajednica koja je ovoj najsličnija, izlažete se napadima, šikaniranju i vrijeđanju Queera i sličnih lobističkih grupa koje izravno narušavaju sigurnost i integritet svih podupiratelja U ime obitelji.

Udruga U ime obitelji, stoga skreće pozornost na česte napade na svoje volontere i podupiratelje tijekom izjašnjavanja građana o potrebi raspisivanja referenduma te smatra kako bi održavanje najavljenog okupljanja poticalo daljnje nasilje i širilo nesnošljivost. U ime obitelji očekuje da Ministarstvo kulture prestane financirati takve portale, a da ministar Ostojić osigura jednaku zaštitu svim građanima – i onima koji podupiru odnos njega i njegove Vlade prema braku i obitelji i onima koji ga drže nedemokratskim i protiv interesa djece, braka i obitelji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: screenshot