RTL u Big Brother uključio optuženog za pedofiliju, pa ga izbacio

Foto: RTL/Big Brother

RTL je u novu sezonu Big Brothera ubacio za pedofiliju optuženog Aleksandra Neradina, a zatim su ga odmah drugi dan izbacili.

“Potpisivanjem ugovora s RTL-om, svi natjecatelji, između ostaloga, garantiraju da nisu kazneno gonjeni niti pravomoćno osuđivani. U slučaju povrede bilo koje ugovorne odredbe, pa tako i zbog povrede istinitosti podataka i jamstava, RTL ima pravo raskinuti ugovor. Navedeno vrijedi i za Aleksandra Neradina, koji nije više dio projekta Big Brother 2018.”, poručili su s RTL-a.

Jutarnji list navodi kako su im na RTL-u rekli da im je bilo “teško provjeriti točnost Neradinovih garancija da nije kazneno gonjen s obzirom da su u njegov slučaj uključene maloljetne osobe pa je zbog zaštite njihova identiteta sve proglašeno tajnim”.

No, na javnom ročišniku Županijskog suda u Rijeci jasno stoji njegovo puno ime i prezime, kao i članak Kaznenog zakona po kojem mu se sudi.

U predstavljanju prije ulaska u BB kuću ispričao je: “Svašta sam radio. Počeo sam raditi još dok sam bio dijete. Prodavao sam srećke za lutriju, a onda sam radio u jednom restoranu te poslije napokon ostvario želju da se zaposlim na brodu. Tu sam prošao sve što me zanimalo vezano za žene, i debele i mršave, i ružne i lipe, svakakve, i to mi je i bio cilj. Uglavnom, kada su se počele nagomilavati sve te žene, shvatio sam da se nekima ne sjećam ni imena i onda sam počeo zapisivati. Išlo je do nekih 140”.

(VIDEO) RTL-u kazna zbog Big Brothera: ‘Epizoda s pijanom Stefani poticala je djecu na konzumaciju alkohola’

Podsjetimo, ovo nije jedini problematičan postupak RTL-a oko Big Brothera.

Uoči prikazivanja nove sezone, RTL-u je stigla presuda Prekršajnog suda u Zagrebu, a presuda se odnosi na neprimjerene scene iz sezone koja je prikazana 2015. i 2016. godine. U tim scenama glavni akteri bili su Stefani Banić i Ervin Mujaković, javlja Večernji list.

U ‘regionalnom Big Brotheru’ koji se emitirao 2015. i 2016. godine bilo je dosta prigovora RTL-u zbog psovki, ispijanja alkohola i scena seksa. Zbog toga se žalila javnost, ali i pravobraniteljica za djecu.

Na prijave građana reagirala je i Agencija za elektroničke medije koja je tada zbog prikazivanja neprimjerenog sadržaja izdala prekršajni nalog RTL-u Hrvatska kao pravnoj osobi u iznosu od 100 tisuća kuna te odgovornim osobama u iznosu od deset tisuća kuna. Uoči prikazivanja nove sezone, RTL-u je stigla presuda Prekršajnog suda u Zagrebu, a presuda se odnosi na neprimjerene scene iz sezone koja je prikazana 2015. i 2016. godine, piše Net.hr.

RTL se branio kako su ostali stanari osudili takvo ponašanje i iz toga je očito kako namjera nije bila poticati takvo ponašanje. Na ovu presudu RTL se ima pravo žaliti Visokom prekršajnom sudu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Jutarnji list