Ruža Hrga iz predsjedništva ‘Katarine Zrinske’ jučer na Vladi promaknuta za pomoćnicu ravnatelja HZZ-a

Foto: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Na jučerašnjoj sjednici Vlade za pomoćnicu ravnatelje HZZ-a (Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za tržište radi i politike zapošljavanja) imenovana je Ruža Hrga, članicu predsjedništva zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinska“.

Ruža Hrga jedna je od članica predsjedništva „Katerine Zrinske“ u kojem predstavlja žene HDZ-a iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Ova socijalna radnica do sada je bila na funkciji v.d. predstojnice HZZ-a u područnom uredu Bjelovar.

> Evo koga je Vlada razriješila i imenovala na zatvorenom dijelu sjednice

Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinska” izabrano je u veljači 2017., a sastoji se od 15 članova: predsjednice (Nada Murganić), 4 dopredsjednice (Đurđica Sumrak, Nadica Dreven-Budinski, Renata Banožić i Ilirjana Croata Medur) i 7 članica predsjedništva (Ljubica Čolakovac, Marta Grugurić, Ruža Hrga, Marija Maras i Danijela Zirdum te dvije kooptirane članice 18.3.2017. – Anita Aužina i Sunčana Glavak. Tu su također i međunarodna tajnica Marina Sambrailo koja je ujedno i predsjednica “Katarine Zrinske” Dubrovačko-neretvanske županije, rizničarka Danica Baričević i tajnica Margareta Mađerić.

> Tko su žene u predsjedništvu HDZ-ove ZŽ “Katarina Zrinska” koja je podržala ratifikaciju IK?

Nakon što je ministrica Murganić, ujedno i predsjednica “Katarine Zrinske” u srijedu nakon sastanka objavila kako je to stranačko tijelo “jednoglasno podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije” ocjenivši kako je ona “zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument” – na FB HDZ-ove zajednice žena javile su se predstavnice iz Ploča, Karlovca, Metkovića i mnoge druge članice “Katrine Zrinske” izražavajući nezadovoljstvo da se u njihovo ime tvrdi nešto što uopće nije raspravljeno unutar “Katarine Zrinske”, štoviše – o čemu velik broj članica ima suprotno mišljenje.

Na sjednici predsjedništva održanoj u srijedubilo je 11 članica predsjedništva “Katarine Zrinske”.


> Pobuna u ZŽ Katarina Zrinski: Žene iz Metkovića, Ploča, Karlovca i drugih gradova ograđuju se od Murganić

Nakon četverosatnog predsjedništva HDZ-a održanog u ponedjeljak, u medije je procurilo da se članovima predsjedništva HDZ-a koji su izrazili neslaganje sa ratifikacijom Istanbulske predsjednik HDZ-a zaprijetio da će se ako padne njegova Vlada ići na nove izbore za koje će on slagati liste – na kojima se može dogoditi da njih ne bude.

> Plenković prijetio rušenjem Vlade zbog Istanbulske konvencije?

U svjetlu ovakvog odnosa prema članovima predsjedništva – lako je zaključiti – bi li gospođa Hrga jučer na Vladi bila potvrđena za pomoćnicu ravnatelja HZZ-a – da u srijedu “Katarina Zrinska” nije “jednoglasno podržala” Plenkovićevu odluku da sa HDZ-om ili bez HDZ-a – ratificira Istanbulsku konvenciju?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr