Sabor o statističkim aktivnostima

Foto: Snimka zaslona

Državni zavod za statistiku (DZS) u 2018. planirao je provesti 232 statističke aktivnosti a uspješno je proveo njih 231, navodi se u izvješću o statističkim aktivnostima o kojem će saborski zastupnici raspravljati u srijedu.

Jednu statističku aktivnost koju DZS nije proveo (Metodologija i obračun vrijednosti dugotrajne imovine Hrvatske) zbog nedostatka resursa uvrštena je u godišnji plan za 2019. godine te je njegova provedba planirana u skladu s definiranim rokovima, stoji u Izvješću o izvršenju Godišnjega provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2018. godine.

Što se tiče drugih nositelja službene statistike, oni su proveli sve planirane aktivnosti.

Za provedbu statističkih aktivnosti u 2018. godini DZS planirao je 105,9 milijuna kuna, a utrošio je 95,75 milijuna kuna.

Prije rasprave o Izvješću zastupnici će raspraviti izmjene Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti koje se predlažu zbog objedinjavanja inspekcija u Državni inspektorat.

Za kraj radnog tjedna predviđena je rasprava o Mostovom prijedlogu zakona o toplinarstvu kojim žele, kako ističu, stvoriti pretpostavke za sigurnu i kvalitetnu opskrbu toplinskom energijom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina