Sastanak o rješavanju statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata

Foto: fah

Izaslanstvo Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je u Zagrebu radni sastanak s ministrom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, Tomom Medvedom, o pronalaženju najboljih rješenja glede statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, priopćeno je u četvrtak iz Ured za informiranje HNS-a u Mostaru.

U izaslanstvu HNS-a na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu, bili su voditelj Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Slavko Marin, zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž (HDZ), hrvatski dužnosnici u tijelima vlasti Federacije BiH i županija koji su zaduženi za pitanja branitelja i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji sudjeluju u radu HNS-a.

“Tema radnog sastanka bila je iznalaženje najboljih rješenja rješavanja statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Nakon argumentirane i temeljite rasprave po svim pitanjima vezano za branitelje i ostvarivanje njihovih prava u Republici Hrvatskoj, zauzet je načelan stav o mogućnostima reguliranja prava pripadnika HVO-a i prava članova obitelji pripadnika HVO-a”, navodi se u priopćenju.

Izaslanstvo se zahvalilo ministru hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na do sada učinjenom naporu u vezi s pronalaženjem rješenja prava branitelja pripadnika HVO-a.

“Zaključeno je da se braniteljima pripadnicima HVO koji su do sada ostvarili prava, ista neće mijenjati”, ističe se u priopćenju Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog vijeća NS-a BiH.

O svim otvorenim pitanjima, dodaje se, zajednički će aktivno raditi predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i predstavnici branitelja HVO-a iz BiH.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina