Savez antifašističkih boraca nepismeno vrijeđa Šolu i slavi Tita!

Foto: fah

Savez antifašističkih boraca na svojim je stranicama objavio protestno pismo glavnom uredniku Slobodne Dalmacije. Pismo u kojem vrijeđa kolumnista Slobodne Dalmacije Ivicu Šolu zbog pisanja o Titu, potpisuje predsjednik Saveza Krešimir Sršen, a objavljujemo ga u cijelosti, kako su ga i sami objavili u javnosti, s vidljivim pravopisnim pogrješkama:

Poštovani!
Pročitavši tekst u kolumni „Agora“ autora: Ivice Šole, podnaslovom, „Tito nije bio antifašista, već crveni fašista“ s naglaskom: Titov „antifašizam“ bio je od početka lišen svoje oslobodilačke biti.
U ime Zajednice udruga ABA SDŽ dižemo protestni glas do neba, jer je tekst pisca više sliči na svinjariju, koja nema uporište u povijesnoj zbilji, nego u neimanju kućnog odgoja i elementarnog znanja, svojstveno čovjeku za kojeg narod ima izreku: „utekao vragu s parangala“. Da nije tako, Ivica Šola bio bi dio Zajednice, gdje je položio zakletvu Bogu s obećanjem; da će biti njegov pastir na zemlji držeći se Deset zapovijedi Božjih i Evanđelja. Umjesto toga, on se latio pera, da bi širio mržnju, neistinu i zov osvete, čiji arsenal ne može prihvatiti ni jedan zdrav razum.
Tko je Josip Broz Tito? O tome postoje tomovi i tomovi izdanja. Gospodin Ivica Šola i njegovi istomišljenici, da su samo pročitali što je o Titu rekao najveći antikomunista u svijetu i jedan od trojice Velikana anti-hitlerovske koalicije, Winston Cherchil bilo bi imsasvim dovoljno čovjeku, da bi ostao čovjek! A, on je u Britanskom parlamentu, u kolovozu 1944., rekao, citiram: „Odlučili smo stati na stranu Tita zbog njegove nepokolebljive hrabre borbe protiv Njemačke armije. Partizani su sada gospodari tamošnje situacije i predstavljaju smrtnu situaciju za Nijemce… Komunistima pripada čast što su prvi započeli borbu. Ti valjani Titovi sljedbenici drže onoliko Nijemaca u Jugoslaviji koliko ih drže kombinirane anglo-američke snage u Italiji“.
Na veličinu Josipa Broza Tita ukazuju i najviši izaslanici iz 127 zemalja sa svih kontinenata, koji su nazočili Titovom posljednjem ispraćaju.
Samo „gubavcima“ i „hijenama“ ostalo je; da u povijesne vrijednosti i dostignuća od svjetskog i nacionalnog značaja zabijaju „glogov“ kolac.
Pametni ostaju pametni, a oni drugi, neka pitaju sami sebe!

Odgocor je to na kolumnu koju možete pročitati ovdje:
Ivica Šola: Tito nije bio antifašist, već crveni fašist

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr