Selak Raspudić o Sanaderovoj izjavi Hajdukoviću: Žrtva ne može biti odgovorna za nasilje

Zagreb, 26.11.2020. - Izjava za medije Marije Selak Raspudić o jučerašnjem ponašanju potpredsjednika Sabora Ante Sanadera prema zastupniku Domagoju Hajdukoviću. Na fotografiji Marija Selak Raspudić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić uoči sjednice Odbora za ravnopravnost spolova dala je komentar vezan uz jučerašnju izjavu zastupnika HDZ-a Ante Sanadera SDP-ovom Domagoju Hajdukoviću:

“Omaložava se svaka žrtva i poručuje da su one same odgovorne za nasilje. Osim što je poslao poruku žrtvama da su odgovorne, također je poslao i rodno-stereotipnu poruku, jer takvu poruku ne bi uputio nikada ženi. Danas ćemo se na odboru baviti upravo suzbijanjem seksizma.”, kazala je Selak Raspudić.

Podsjetimo, zastupnik SDP-a Hajduković, tijekom rasprave o opozivu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, za govornicom je govorio o korupciji HDZ-a. Nešto kasnije, za repliku se, između ostalih, javio i Ante Sanader. HDZ-ov zastupnik Hajdukovića je prozvao jer je bio žrtva obiteljskog nasilja od strane istospolnog partnera.

> Nasilje u homoseksualnoj vezi: Pročitajte što kaže žrtva

“Vi govorite da smo mi loše društvo. A vi osobno imate loše društvo. Vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem! Brinite vi o vašoj kući. Mi smo dobili podršku, mi smo pobijedili na izborima, ne vi. Samo prije dva i po tri mjeseca, a ne vi! To za vas ne postoji”., kazao je Sanader.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr