Škoro: Unaprijedit ćemo i dodatno pravno osigurati mjeru roditelj-odgojitelj u Zagrebu

Miroslav Škoro
Foto: snimka zaslona

Dr. sc. Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, sa dr.sc. Anom Lederer, kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika grada Zagreba i prof. Brankom Lozo, koja je sudjelovala u izradi izbornog programa Domovinskog pokreta, obišao je danas gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak.

Na konferenciji za medije u Kozari boku govorio je o demografskoj politici Grada Zagreba te naglasio kako Grad Zagreb ima dobre demografske mjere, ali da je neke od njih potrebno dodatno unaprijediti. “Mjeru roditelj-odgojitelji svakako pozdravljamo, međutim nju je potrebno dodatno pravno osigurati.

Stoga ćemo smanjiti minimalni rok boravišta za korištenje ove mjere s dosadašnjih 5 na 1 godinu te roditeljima, umjesto pravno nesigurnih Zaključaka koji im se trenutno izdaju, izdavati potrebna Rješenja s kojima će biti sigurniji tijekom korištenja ove mjere te moći podizati i kredite. Dodatno, mladim obiteljima moramo dati podršku i na način da im pomognemo u stjecanju nultog radnog iskustva, kao i subvencioniranjem stambenih kredita”, istaknuo je Miroslav Škoro.

>UiO: Roditelj odgojitelj – hvalevrijedna demografska mjera koja treba zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj

Također, rekao je da se Domovinski pokret, u okviru demografske politike u Gradu Zagrebu, planira više okrenuti i iseljeništvu i rješavanju problema koji koče njihov povratak. Između ostalog, kako ističe, Hrvatska s mnogim zemljama još uvijek nema potpisane ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a problemi postoje i oko priznavanja statusa u okviru mirovinskog i zdravstvenog sustava.

Vezano uz kvalitetu života građana Peščenice i Žitnjaka, Miroslav Škoro je istaknuo kako je posljednjih godina puno učinjeno po pitanju vodoopskrbe i odvodnje, međutim kako su problemi komunalne infrastrukture i dalje prisutni na razini cijelog grada jer nije bilo planskog građenja, a stihijsko građenje nije pratila adekvatna infrastruktura.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr