Sladoljev odgovorio Staziću: ‘Hrvatski misionari u Kongu hrane tisuće gladne djece’

Foto: fah

Nakon što se SDP-ov Nenad Stazić u svom nedavnom istupu u Saboru obrušio na procesiju “Za križen” na Hvaru i na Ugovore sa Svetom Stolicom, a o svećeniku koji je u Sirobuji pored Splita služio misu, poručio da “ne zna zašto ga biskup već nije poslao u Kongo jer tamo spada”, reagirao je Mostov Marko Sladoljev.

“Nenad Stazić bi neposlušne svećenike slao u Kongo po kazni! Ne zna Nenad da je biti misionar u Crkvi čast i služenje, a ne kazna. Hrvatski misionari u Kongu hrane i školuju tisuće gladne djece! Napreduje Nenad, samo on to ne zna!😂” – poručio je Sladoljev.

> Je li Stazićev istup u Saboru rasizam i katolikofobija? “Svećenik nek ide u Kongo jer tamo pripada”

Podsjetimo, Nenad Stazić, SDP-ov saborski zastupnik rekao je u sabornici, tijekom rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kako je zakon dobar, ali da dolazi prekasno, piše dalmatinskiportal.hr.

Osim toga, Stazić je napao i postojeći zakon, te traži puno strože kazne za hrvatske građane: predlaže da se propisane kazne udvostruče, jer se po njemu veliki broj hrvatskih građana ponaša neodgovorno.

“Kazne trebaju biti vrlo stroge i moraju vrijediti za sve, pa i za vjerske zajednice jer ako Papa može držati misu u praznoj crkvi, mogu i ostali”, rekao je Stazić te se osvrnuo na slučaj svećenika na splitskoj Sirobuji koji je u župnoj crkvi služio misu na Uskrs. Misa je bila pred malim brojem vjernika koji su bili na propisanoj socijalnoj distanci, što Stazić nije spomenuo.

“Ne znam zašto ga biskup već nije poslao u Kongo jer tamo spada”, rekao je Stazić.

Kako na ljude u Kongu gleda Stazić nije objasnio. Je li riječ o rasizmu i katolifobiji?

Pri tome se Stazić nije osvrnuo na crkvena okupljanja pravoslavnih vjernika u Daruvaru i Pakracu, koji je inače rodno mjesto Nenada Stazića.

Nakon svega Stazić se opet ponovno okrenuo kritikama na Katoličku Crkvu, te zapitao zašto se privremeno, u vrijeme koronakrize, ne suspendiraju Vatikanski ugovori za koje država izdvaja milijardu kuna na godinu (radi se o daleko manjoj svoti, posebno ako se izbace plaće profesora školskog predmeta Vjeronauka u osnovnim i srednjim školama).

Ali nije pozvao na suspenziju davanja puno većih novaca nevladinim udrugama i sektoru, gdje se kumulativno skupi gotovo 2 milijarde kuna davanja iz džepova hrvatskih građana, kao i direktnog davanja iz proračuna za političke stranke, od kojih veliki dio ide Stazićevom SDP-u.

> (VIDEO) Dr. Željka Markić u Bujici: ‘Prvi cilj Stožera bio je spriječiti kolaps zdravstvenog sustava – i u tome su uspjeli’

> Nenad Stazić izbrisao komentar kojim je izazvao zgražanje javnosti

Stazić je nastavio u istom smjeru, sada istupajući protiv procesije na Hvaru, kulturnog događaja svjetske vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a. Na toj procesiji je bilo svega 15-20 ljudi, držeći propisane udaljenosti. No to nije smetalo Stazića da osudi izdavanje dozvole za hvarsku procesiju ‘Za križen’.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr