Split: 20 milijuna kuna za izgradnju komunalne infrastrutkre u naselju Kile

Split, 22.9.2015 - U splitskom naselju Kile izgradit æe se 6 kilometara kanalizacinjske i 5 kilometara vodoopskrbne mrže te javna rasvjeta ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna a ugovor o tomu u utorak su poptisali gradonaèelnik Ivo Baldasar i èelnici Agencije EKO Kaštelanski zaljev i splitskog Vodovoda. foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ua

U splitskom naselju Kile izgradit će se šest kilometara kanalizacijske i pet kilometara vodoopskrbne mreže te javna rasvjeta ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna, a ugovor o tomu u utorak su potpisali gradonačelnik Ivo Baldasar te čelnici Agencije EKO Kaštelanski zaljev i splitskog Vodovoda.

Sredstva su osigurana revidiranim investicijskim programom EKO Projekta Kaštelanski zaljev i gradskim proračunom, a planirano je da radovi budu završeni u roku od 19 mjeseci.

Direktor Agencije EKO Kaštelanski zaljev Danijel Kukoč pozvao je stanovnike naselja Kile na strpljenje prilikom gradnje kanalizacijske i vodovodne mreže, pošto su neke ulice u tom naselju preuske te će promet njima biti zatvoren za vrijeme radova, pa će biti otežan pristup kućama.

Dodao je da će se svi radovi odvijati u sklopu programa optimalizacije EKO Projekta Kaštelanski zaljev, zbog izgradnje dodatnih objekata kako bi sustavi kanalizacije i vodoopskrbe radili povoljnije, te zbog njihova prikladnijeg održavanja i buhvaćanja većeg područjs potrošača.

Gradonačelnik Baldasar istaknuo je važnost projekta za Split, s obzirom da je naselje Kile komunalno neuređeno i potrebno ga je preurediti za normalan život. “Želja nam je da naselje Kile postane respektabilni urbanizirani dio Splita”, rekao je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah