Što se zna o Frani Luetiću, bratu HDZ-ove Šuice, kojega je Vlada predložila za direktora Zračne luke Dubrovnik?

Foto: snimka zaslona

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak predložila Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. ponovno imenovanje Frana Luetića za direktora te zračne luke, do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

Vlada predložila Franu Luetića, brata HDZ-ove Dubravke Šuice, za direktora Zračne luke Dubrovnik

Ponovno imenovani Frano Luetić brat je HDZ-ove eurozastupnice Dubravke Šuice i otac HDZ-ove saborske zastupnice Sanje Putice, pišu mediji.

Luetić imenovan direktorom u siječnju, a njegovo dotadašnje mjesto došao Plenkovićev šogor

Ovim prijedlogom Luetić bi ostao na dosadašnjoj poziciji direktora, na koju ga je Vlada postavila u siječnju ove godine, umjesto dotadašnjeg direktora Roka Tolića. Prije imenovanja na poziciju direktora, Luetić je bio zamjenik direktora te direktor komercijalnih poslova ZL.

U siječnju ove godine Vlada je Frana Luetića, koji je dotada obnašao dužnost zamjenika direktora te dužnost direktora komercijalnih poslova ZL, imenovala direktorom Zračne luke, umjesto dotadašnjeg direktora Roka Tolića.

Roko Tolić je pak, na čelo Zračne luke bio od 2009. do 2018. Kada je Tolić 2009. imenovan na tu poziciju, protukandidat na natječaju mu je također bio Frano Luetić.

Kako je Plenkovićev šogor, bez natječaja, postao direktor u Zračnoj luci Dubrovnik?

Nakon imenovanja Luetića za direktora Zračne luke na njegov prvi mandat, u siječnju, Vlada je imenovala Ivana Maslaća, šogora premijera Andreja Plenkovića na poziciju direktora komercijalnih poslova Zračne luke, koju je dotad obnašao Luetić. Ivan Maslać brat je supruge premijera Plenkovića. Imenovanje Maslaća je provedeno bez javnog natječaja, a na te kritike iz Zračne luke kazali su da za tu poziciju nisu dužni raspisati javni natječaj.

Sestra i kći direktora Luetića: eurozastupnica i saborska zastupnica

HDZ-ova Dubravka Šuica, sestra Frana Luetića, hrvatska je eurozastupnica, a tijekom posljednjeg razdoblja bila iznimno eksponirana u zalaganju za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Dubravka Šuica od 1996. do 2001. bila je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik. Od 2001. do 1009. obnašala je dužnost gradonačelnice Dubrovnika, a u 3 mandata bila je i saborska zastupnica HDZ-a.

Kći Frana Luetića, Sanja Putica, saborska je zastupnica HDZ-a. Također je obnašala dužnost ravnateljice dubrovačke Gimnazije, a HDZ-ova je saborska zastupnica od prošlih parlamentarnih izbora. Članica je Vijeća ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, koju je imenovala ministrica kulture.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slobodnadalmacija.hr/sabor.hr/dubrovnik-festival.hr