Stožer: HRT cenzurira po nalogu Vlade

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prosvjedovao je ispred HRT-a zbog medijske cenzure javne televizije koja i dalje traje, nakon što su u Hrvatskom saboru predali 54 potpisa saborskih zastupnika koji su podržali njihovu inicijativu za objavu sedam registara kojima bi se provela lustracija u Hrvatskoj.

„Cenzura i dalje postoji, to je protest protiv cenzurirane televizije javnog informiranja, na taj način smo obratili pozornost njima“, ocijenila je ispred Stožera Snježana Patko za narod.hr. te dodala „s obzirom da je tamo tko je ravnatelj, ne očekujemo pomak u daljnjem radu.“

„Mi smo odnijeli ondje neke poruke na našim transparentma i nismo se dugo zadržavali“, rekla je Patko te dodala kako je poruka jasna i glasna – medijska cenzura i dalje traje.

„Informacije, koje trebaju ići po nekim novinarskim načelima, ne idu u onakvom smjeru i obliku u kojem bi trebala ići“, ocijenila je te dodala da i dalje postoji izuzetna cenzura urednika, odnosno njegovih nalogodavaca, a to je Vlada.

„Htjeli smo poručiti da se svi mediji koji služe za informiranje javnosti treba služiti isključivo istinom“, istaknula je te dodala kako pored informacija koje plasiraju, koje su za njih možda nebitne, nekome su možda bitne, možda netko želi više znati o tome.

„Mi prosvjedujemo protiv takvog načina rada“, zaključila je Patko za narod.hr

„Transparenti su bili da je ravnatelj Radman trebao proći sigurnosnu provjeru da bi postao ravnateljem HRT-a“, rekla je dodala kako je sigurno ne bi prošao.

„ Transparent ‘Novinari ne bojte se, mi smo uz vas’ bilo je namijenjeno novinarima koji rade svoj posao na terenu, odrađuju kako treba, međutim, očigledna je prevelika cenzura uredništva i ravnateljstva“, istaknula je te dodala kako su odnijeli i transparent, jumbo plakat, od Darka Pajčića kako bi ponovno javnost bila upoznata s pravom istinom što se dogodilo, a ne ono što se plasira iz Ministarstva unutarnjih poslova.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: stožer