Stožer o slučaju Kordić: čvrsto stojimo uz rad i djelo biskupa Košića i drugih istinoljubivih intelektualaca

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u današnjem priopćenju podupro je djelovanje sisačkog biskupa Vlade Košića u promicanju istine, te buduću međunarodnu ekspertizu presude Kordiću.

“Hrvatski narod je kroz povijest postao svjedokom mnogih presuda koje su bile rezultat političke nagodbe i sumnjivih političkih igara. U kolektivnom sjećanju snažno su urezane presude kardinalu Stepincu,
Zrinski Frankopanima… Biće naroda ih je upamtilo kao presude koje nisu utemeljene na istini i činjeničnom stanju”, kažu u Stožeru.

Slično se, tvrde, događa s presudom Dariu Kordiću, koji nije želio kupiti slobodu izmišljanjem optužnice za tadašnji državni vrh Hrvatske.

“Djelovanje biskupa Košića je prožeto čvrstim, jasnim i beskompromisnim govorom istine i činjenica, te nesebičnim zalaganjem za dijalog pravde, pa je zbog toga vrlo često izložen bjesomučnim napadima fašista modernog doba u Hrvatskoj, a snažnim svrstavanjem na stranu istine, postao je metom širih krugova kojima istina o događajima u BiH nikako ne odgovara, jer razotkriva nametnutu stvarnost izjednačene krivnje”, napominju.

Ističu i da “takovu stvarnost potvrđuje i odluka haških sudaca o puštanju Šešelja u kućni pritvor unatoč opasnosti utjecaja na svjedoke, u procesu u tijeku, dok general Praljak i petorica Hrvata unatoč završenom suđenju, čitanje presude čekaju u zatvoru”.

“Stoga, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara čvrsto stoji uz rad i djelo biskupa Košića te drugih istinoljubivih intelektualaca te poziva sve ljubitelje istine i domoljube Hrvatske da stanu u biskupovu
zaštitu, molitvom i djelom”, zaključuje u priopćenju Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr