Sunčano i toplo – na većini cesta promet teče bez smetnji

Foto: Thinkstock

Bit će djelomice sunčano, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Na kopnu, uz promjenljivu naoblaku, malo kiše može pasti uglavnom na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkoga zavoda Hrvatske za petak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 12 i 17 stupnjeva Celzijusovih.

Na većini cesta promet teče bez smetnji

Na većini cesta promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, uz uglavnom povoljne uvjete za vožnju. Na dionicama gdje su u tijeku radovi, moguće su povremene smetnje i zastoji, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK) te upozorio na kolonu teretnih vozila dugu dva kilometra na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo.

Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Nekoliko je izvanrednih situacija i ograničenja na autocestama: prometna nesreća je na autocesti A1 između čvora Bosiljevo I i čvora Novigrad u smjeru Zagreba (nalet vozila na srnu). Nema prekida prometa.

Kolona je teretnih vozila na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo. Kolona vozila proteže se oko dva kilometra pa iz HAK-a mole korisnike za strpljenje.

Teretno vozilo je u kvaru na autocesti A3 između čvora Okučani i čvora Nova Gradiška u smjeru Lipovca, vozilo je na zaustavnom traku.

Za sav promet, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju), DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac, DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko, DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda), DC75 u Funtani i u Novigradu, DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja, LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Na Graničnom prijelazu Gunja- Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Izvor: narod.hr/hina