Suradnja bolnice Sveta Katarina i britanskog OAW-a

Foto: thinkstock

Specijalna bolnica Sveta Katarina i britanska grupacija Operations Abroad Worldwide (OAW) potpisali su u utorak ugovor o liječenju britanskih pacijenata u toj bolnici što je ocijenjeno važnim iskorakom u razvoju medicinskog turizma, izvijestili iz bolnice i Ministarstva turizma.

Ministar turizma Gari Cappelli na potpisivanju je istaknuo da je Hrvatska dio jedne od najrazvijenijih europskih regija zdravstvenog turizma koja ima velike pozitivne demografske, socijalne i kulturne učinke te one za razvoj kontinentalnog turizma.

“S obzirom na trend starenja populacije i rastuću orijentaciju prema zdravom životu i zdravstvenoj prevenciji, očekuje se da će zdravstveni turizam biti jedan od glavnih motiva putovanja u budućnosti, a taj proizvod pozitivno utječe i na prateće djelatnosti i turističke proizvode poput gastro i sportskog turizma”, rekao je Cappelli.

Istaknuo je da je u Strategiji razvoja turizma do 2020. zdravstveni turizam definiran kao jedan od najvažnijih hrvatskih turističkih proizvoda.

Globalni prihodi medicinskog turizma premašuju 60 milijardi dolara, a očekuje se da će za nekoliko godina prijeći 100 milijardi dolara, rekao je predsjednik Upravnog vijeća Sv. Katarine Dragan Primorac.

“Pacijenti u Velikoj Britaniji imaju potpuno uređen zdravstveni sustav i stoga na liječenje u inozemstvo odlaze samo u one bolnice za koje smatraju da su kvalitetom među najboljima”, poručio je on.

Predsjednica Uprave OBW-a Ruth Taylor ocijenila je da je Sveta Katarina europski centar izvrsnosti u području svog rada te da OAW želi da postane glavna zdravstvena institucija u ovom dijelu Europe u kojoj će građani Velike Britanije liječiti bolesti mišićno-skeletnog sustava.

OAW je vodeća britanska korporacija iz područja medicinskog turizma osnovana 1999. preko koje je više od 50 tisuća državljana Ujedinjenog Kraljevstva liječeno izvan matične države.

Svi pacijenti koji su u program liječenja uključeni preko OAW posjeduju paket “Total Care Package”, u koji ulaze kompletna dijagnostička obrada, njega, operacija, rehabilitacija i 12 mjeseci postoperativnog osiguranja.

Ključna oznaka za uspostavljanje suradnje sa bolnicom Sv. Katarina je njezin jedinstveni koncept personalizirane medicine kojeg provodi.

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina, ima najmoderniju dijagnostičku, terapeutsku i rehabilitacijsku infrastrukturu, a članica je i prestižne ‘obitelji’ “The Leading Hospitals of The World” i nastavna je baza medicinskih fakulteta iz Splita i Osijeka te Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i zagrebačkog i splitskog kineziološkog fakulteta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina