Svjetski savez mladih Hrvatska provodi istraživanje o zapošljavanju mladih

Foto: Thinkstock

Svjetski savez mladih Hrvatska izvijestio je u srijedu kako je u sklopu projekta “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”, u okviru platforme SUPROTIVA, pokrenuo online istraživanje čiji će rezultati biti uključeni u smjernice za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih s ciljem poboljšanja uvjeta njihova zapošljavanja u Hrvatskoj.

Istraživanje, koje je otvoreno do 17. svibnja, obuhvatit će tisuću mladih u dobi od 18 do 35 godina, a propituje informiranost mladih o poticajima, mjerama za zapošljavanje i samozapošljavanje, njihovo korištenje u seoskim i gradskim sredinama te njihovu provedbu i učinkovitost na lokalnoj razini kao i poznavanje pojma društvenog poduzetništva.

Savez ističe kako je nezaposlenost mladih jedan od gorućih problema u EU, a zabrinjavajući su i podaci za Hrvatsku.

Podaci Eurostata iz siječnja 2018. pokazuju da nezaposlenost mladih u Hrvatskoj u dobi od 15 do 24 godine iznosi 24,5 posto te se Hrvatska nalazi pri vrhu ljestvice po nezaposlenosti mladih, navodi Savez.

Kroz konferencije, panel diskusije i edukacije projekta Kompas članovi Svjetskog saveza mladih Hrvatska i partnera osposobit će i osnažiti mlade iz sedam županija, sudionike aktivnosti, kako bi mogli izraditi preporuke za Strategiju o zapošljavanju i samozapošljavanju mladih te zagovarati njezino donošenje koje uključuje nove mjere i poticaje, kod relevantnih predstavnika lokalne i nacionalne vlasti, navodi Savez.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina