I službeno: Igor Štimac pojavom te nastupom uživo impersionirao Indijce

Foto: fah

Bivši hrvatski nogometni izbornik, Igor Štimac, kako je službeno potvrdio Indijski nogometni savez, postao je ponovno izbornik. Naime, Štimac će kao izbornik Indije za pet dana imati predstavljanje u New Delhiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije tajna u Indiji jako puno očekuju od hrvatskog nogometnog stručnjaka, koji je kao nogometaš s hrvatskom reprezentacijom osvojio treće mjesto na svijetu 1998. u Francuskoj. Neće Štimcu biti nimalo lako, Indija je daleko, daleko, ispod kvalitete hrvatske nogometne reprezentacije. Pred bivšim nogometašem Hajduk teška je zadaća i dug put.

Podsjetimo, hrvatski trener naslijedio je na klupi Indije Stephena Constantinea, koji je tu reprezentaciju vodio u prethodne četiri godine. Prema zadnjim informacijama Igor Štimac trebao bi mjesečno zarađivati 25 000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali bivši izbornik Vatrenih bio je i favorit za izborničko mjesto reprezentacije Indije, tim prije što se i jedini pojavio uživo pred članovima TO-a. S druge strane njegovi protukandidati Šveđanin Hakan Ericson, Španjolac Albert Roca i Korejac Lee Min Sung također su dali intervju, no, preko Skypea. Očito je Štimac svojom pojavom uživo impresionirao Indijce, što je bilo ključno.

Spomenimo da je Štimac u New Delhiju proveo tek dan i pol i to nakon što se temeljito pripremio za nastup pred nogometnim dužnosnicima ove brojem stanovnika ogromne zemlje, koja polako prerasta u svjetsku silu. Navodno je Štimac imao o podršku predsjednika HNS-a, Davora Šukera, nekoć najboljeg igrača svijeta čije ime u Indiji ima i dalje veliki odjek. Mnogi još pamte za Hrvatsku nezaboravno ljeto 1998. i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Šuker je sa šest postignutih golova bio najbolji strijelac SP-a, a Vatreni su osvojili treće mjesto.

Nakon nekoliko treninga s Indijcima Šimac će povesti svoju selekciju u tajlandski grad Buriram. Reprezentacija Indije sudjelovat će Kraljevu kupu, a prvi suparnik Štimčevoj Indiji bit će 5.lipnja Curacao. Radi se o reprezentaciji koja trenutno po FIFA-inoj ljestvici zauzima 82. mjesto na svijetu. Indija je, podsjetimo, tek na 101. mjestu.  Uz njih na Kraljevu kupu sudjeluju Tajland i Vijetnam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.