Učenici pet zagrebačkih škola koje su stradale u potresu neće se moći vratiti u njih na jesen

Foto: narod.hr, Thinkstock; fotomontaža: narod.hr

Đaci iz pet zagrebačkih škola koje su najviše stradale u potresu cijelu sljedeću školsku godinu provest će u gostima u drugim školama. U svoje će se škole vratiti tek u školskoj godini 2021./2022.

> U Zagrebu zbog potresa 25 škola i vrtića neuporabljivo: Kako će djeca pohađati nastavu?

Učenici iz pet škola nastavu će pohađati u školama koje su do sada imale jednosmjensku nastavu. S gostujućim učenicima, nastava će se u sljedećoj školskoj godini odvijati u dvije smjene.

S tim da učenici u potresu oštećenih škola neće pohađati jednu zamjensku, već će, ovisno o razredima, biti raspoređeni u njih nekoliko, piše T-portal.

Još barem godinu dana nastava se neće odvijati u sljedećim osnovnim školama: Bukovac, Dr. Ivan Merz, Miroslav Krleža, Petar Zrinski te u područnoj školi Vugrovec.

Većini učenika bit će organiziran prijevoz osim učenicima škola u samom centru Zagreba iz OŠ dr. Ivan Merz i OŠ Petra Zrinskog.

Učenici OŠ Bukovac bit će i dulje u gostima – do kraja 2021. godine. Naime ta dotrajala školska zgrada teško je stradala u potresu i neće se obnavljati, već će se graditi nova.

Plan preseljenja i datumi završetka sanacije osnovnih škola oštećenih u potresu, koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine 2020./2021., nalazi se u nastavku:

Grad Zagreb
Frad Zagreb

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tportal.hr