Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje na temu Pravilnik o uvjetima i načinu smanjenja broja elementarnih jedinica uzroka i učestalosti uzrokovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka u objektima manjeg kapaciteta proizvodnje.
U svrhu provedbe Uredbe Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu (SL L 338, 22.12.2005.) (u daljnjem tekstu: Uredba (EZ) br. 2073/2005) sa svim njezinim izmjenama i dopunama, ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti i način smanjenja broja elementarnih jedinica uzorka i učestalosti uzorkovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka u objektima manjeg kapaciteta proizvodnje. Odredbe ovoga Pravilnika se ne primjenjuju na meso kojega subjekt u poslovanju s hranom (u daljnjem tekstu: SPH) melje na komadiće iz usluge neposredno krajnjem potrošaču.
Savjetovanje je otvoreno do: 18. srpnja 2016.
Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:
https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=3625
Tekst se nastavlja ispod oglasa