Uskok istražuje sumnjivu nabavu u KB Dubravi iz 2019.?

Foto: Fah

Neslužbene informacije iz više izvora kažu da je Uskok i dalje u Dubravi te da je sva dokumentacija o ovoj javnoj nabavi kod njega.

Iako je odluka o odabiru donesena u kolovozu prošle godine, ugovor još nije potpisan. Tako službeno odgovara i sadašnje ravnateljstvo KB-a Dubrava, na čelu s dr. Ivicom Lukšićem, koji je bolnicu preuzeo kasnije. Iz Uskoka odgovaraju kako su njihovi izvidi tajni i ne daju informaciju o tome provode li se ili ne. Neslužbene informacije iz više izvora kažu, međutim, da je Uskok i dalje u Dubravi te da je sva dokumentacija o ovoj javnoj nabavi kod njega.

Sama bolnica navodi da je odabrana najpovoljnija ponuda, ali i da ugovor još nije sklopljen.

– Ugovor još nije sklopljen, a sve traje već nekoliko godina. Jasno vam je da se nešto veliko ovdje valja – govore za 24sata upućeni izvori u bolnici.

Bolnice su, piše 24 sata, dobile upit od “visoke važnosti” da do kraja veljače ove godine ministarstvu odgovore imaju li hibridnu operacijsku dvoranu, a ako je nemaju, je li im potrebna. Iako je iz ministarstva obećan odgovor, na tu se temu više nisu javili pa ostaje nepoznato zašto sad, u doba pandemije, a time i smanjenih operativnih zahvata, bolnice anketiraju o nabavi najmodernijih, hibridnih operacijskih sala.

Hibridne dvorane su “svemir” za operacije, no u ovom trenutku nama jako dalek, kažu upućeni. Nema ni dovoljno kadra obučenog za rad u njima. Zapravo bi trebale poslužiti i kao marketing bolnicama, da privuku vrhunske liječnike. Međutim, nije trenutak za takvo nešto, dodaju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata