Vatrogasac parkirao ispred DVD-a, gasio požar 20 sati, pa dobio kaznu za parkiranje: ‘Zahvalama nikad kraja, pa sada zahvaljujemo policiji…’

Split, 05.06.2018. - Oko 14:30 sati vatrogasci Grada Splita dobili su dojavu o požaru u blizini hotela Zagreb. Na intervenciju su izašla dva vatrogasna vozila. Za vrijeme gašenja požara koji je bio na dva mjesta, ispod i poviše ceste, policijski službenici uspostavili su i privremenu blokadu prometa. Područje Duilova i Žnjanskog platoa u proteklih godinu dana gorjelo je više desetaka puta. foto HINA/ Miroslav Lelas/ lm

Vatrogasci iz Bilica ljuti su zbog kazne za parkiranje koju je njihov vozač dobio zbog nepropisnog parkiranja ispred DVD-a Bilice. Na dan kad mu je policajac ispisivao kaznu vozač Edi Mikulandra proveo je 20 sati na požarištu.
.
Vatra je šibenskom zaleđu potpaljena u subotu, a stravičan požar progutao je oko 900 hektara. U gašenju je sudjelovalo dvjestotinjak vatrogasaca, 50 vojnika, plus zračne snage, što je koštalo gotovo pet milijuna kuna.

Usred takve atmosfere veliku pažnju privukla je objava DVD-a Bilice na Facebook stranici, koji se s vatrom borio od samog početka. Njihov vozač Edi Mikulandra proveo je 20 sati na požarištu, baš kao i mnogi njegovi kolege. No nakon povratka u bazu Mikulandra na vjetrobranskom staklu našao je “čestitku” šibensko-kninske policije u iznosu od 300 kuna zbog nepropisnog parkinga.

“Zahvalama nikad kraja, pa tako i sada zahvaljujemo PU Šibensko-kninskoj koja je zalipila kznu našem vozaču Ediju Mikulandri, koji je 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred DVD-a, i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu “VATROGASCI 193″ te zaklonio nama pristup. Hvala, gospodo, od srca!!!! P. S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala…”, stoji u objavi DVD-a Bilice ispod koje se vrlo brzo nanizalo mnoštvo komentara.

Većina je bijesna na (pre)revnu policiju, dio ih moli da ih povežu s Mikulandrom jer mu žele platiti kaznu, a ima i onih koji brane postupak policije. Nekolicina upozorava da je policajac koji je ispisao kaznu samo radio svoj posao i da kaznu treba platiti što prije jer se u tom slučaju plaća samo pola, odnosno 150 kuna.

Jedan od komentatora, koji očito zna ženu koja je prijavila nepropisno parkiran automobil, kaže da ona ima apartman u predjelu gdje je bila najgora situacija tijekom požara, a (i) njezin apartman obranjen je zahvaljujući vatrogascima i susjedima koji su priskočili u pomoć.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr